Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 14 augustus 2007

Kerkrade; poging straatroof op bejaarde

Een bejaarde vrouw uit Kerkrade, is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een straatroof.

Het 83-jarige slachtoffer liep rond 14.50 uur op de Teutelebroekstraat in Kerkrade, toen zij door twee mannen in een donkere bestelauto werd aangesproken. De mannen vroegen haar de weg naar een bepaalde straat. Toen de vrouw aangaf die straatnaam niet te kennen, reed de auto weer verder. Tijdens het wegrijden greep de bijrijder, via het geopende raam, de tas van de vrouw vast. Deze hield haar tas echter stevig vast en werd daardoor een stukje meegenomen met de auto. De vrouw kwam echter niet ten val en bleef ongedeerd. Hierna verdween het tweetal, zonder buit.

Kerkrade; aanhoudingen voor bezit harddrugs

De districtsrecherche Kerkrade heeft een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Kerkrade aangehouden in verband met de vondst van grondstoffen voor het vervaardigen van drugs en het aantreffen van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne in een woning in Kerkrade.

Vorige week vrijdag werden tijdens een onderzoek van de sociale recherche naar uitkeringsfraude in een garagebox aan de Slakstraat verschillende grondstoffen voor de productie van amfetamine aangetroffen. Tijdens het daarop volgend onderzoek werd in een woning aan de Hertogenlaan een kilo cocaïne aangetroffen. De aangehouden verdachten zijn ingesloten. De man zal vrijdag aan de rechter commissaris worden voorgeleid. Van de vrouw is dat nog niet bekend, zij werd dinsdag aangehouden.

Sittard; autokraker en heler aangehouden

De politie heeft maandag twee inwoners van Sittard van 30 en 32 jaar, aangehouden in verband met de inbraak in een auto op zaterdag 11 augustus in die plaats.

De 32-jarige man wordt verdacht van de inbraak in de auto, terwijl de andere man wordt verdacht van heling van een fotocamera en een projectiescherm, die uit de auto werden gestolen.

In een onderzoek in de woning van de 32-jarige Sittardenaar, trof de politie twee hennepplantages aan. In totaal werden 535 hennepplanten en alle bij de plantages behorende apparatuur in beslag genomen.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; kostbare gestolen Ferrari aangetroffen

De politie heeft vrijdagavond in een garagebox in Heerlen twee kostbare gestolen voertuigen aangetroffen. Het zijn 'n Ferrari en een motor van het merk Harley Davidson.

De politie kwam beide voertuigen op het spoor nadat zij daarover een tip had gekregen. In verband met het onderzoek naar mogelijke daders, werd een 43-jarige inwoonster van Heerlen aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal of heling van de voertuigen. Zij is inmiddels weer op vrije voeten.

De Ferrari bleek in Duitsland te zijn gestolen, terwijl dat met de Harley in België bleek te zijn gebeurd.

De politie in Neuss (D) doet het onderzoek in deze.

Kerkrade; vrouw bij bushalte aangerand

Een tot nu toe onbekende man heeft maandagavond rond 22.15 uur bij een bushalte aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade een 19-jarige vrouw uit die plaats aangerand.

Het slachtoffer stond op de hoek van de Kaalheidersteenweg en het Papaverplein in het bushokje, toen een man naar haar toe kwam en vroeg hoe laat de bus kwam. Vervolgens greep de man haar vast, waarbij hij de vrouw onzedelijk betaste.

De vrouw verzette zich en wist op zeker moment de weg op te rennen. De dader achtervolgde haar nog even, maar rende de andere kant op toen de vrouw haar gsm pakte om de politie te bellen.

De dader is een circa 20-jarige man, met een normaal postuur en spits gezicht. Hij had blond tot donker blond kort stoppel haar. Hij droeg een donker blauwe trui met een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen met de kleuren zwart of blauw.

Omdat er waarschijnlijk op het moment van de aanranding auto's voorbij zijn gereden, roep de politie de inzittenden van die auto's op zich met haar in verbinding te stellen (0900 - 8844).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --