Gemeente Aalburg


Inmeten waardevolle bomen
boerderijbankjegemgids.jpg

De gemeente Aalburg heeft vorig jaar "de waardevolle bomenlijst"vastgesteld. Bomen die voorkomen op de lijst genieten een verhoogde beschermde status. Deze bomen mogen niet gekapt worden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders.

Bomenlijst

De waardevolle bomenlijst is een boekwerk met daarin opgenomen de locatie, een beschrijving en een foto van de waardevolle bomen. Om meer duidelijkheid te krijgen over de exacte locatie van de bomen gaat de gemeente de bomen inmeten,waarna deze tevens worden opgenomen in de landelijke databank van het Kadaster. Dit laatste gebeurt in het kader van de Wet Kenbaarheid Publieke Beperkingen (WKPB). In deze wet is vastgesteld dat het Kadaster alle beperkingen die rusten op een perceel vastlegt en kenbaar maakt.

De waardevolle bomenlijst gaat hier deel van uitmaken.

Inmeten

Binnen de gemeente Aalburg gaat het om 1900 bomen verspreid over 432 locaties op particulier en openbaar terrein. De bomen worden ingemeten met behulp van een GPS-systeem. Dit systeem bepaalt met behulp van satellieten de exacte locatie. Doordat een aantal bomen op particuliere grond staat vraagt de gemeente om medewerking van de grondeigenaren voor het inmeten van de bomen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Nationale Bomenbank te Bleskensgraaf. De werkzaamheden beginnen vanaf 20 augustus en duren tot ongeveer 14 september 2007.

Als u vragen heeft of nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met Alette Barel van de afdeling openbare werken. Zij is bereikbaar via doorkiesnummer (0416) 69 87 71 of via e-mailadres a.barel@aalburg.nl.