Gemeente Bernheze


Bedrijventerreinen gerevitaliseerd

Zowel door de bedrijven als door de gemeente wordt hard gewerkt aan de revitalisering van de bedrijventerreinen Kleinwijk, Cereslaan-West en 't Retsel. De gemeente zorgt voor een flinke opknapbeurt in de openbare ruimte, de ondernemersvereniging werkt aan een interessant pakket van collectieve voorzieningen voor de ondernemers op de terreinen.

In 2004 heeft de gemeente, mede op aansporing van het bedrijfsleven, het initiatief genomen tot revitalisering van enkele bedrijventerreinen. Begin 2007 ging op Kleinwijk de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zijn hier in juni 2007 afgerond. In deze periode is een schoonwater-riool aangelegd, zijn de wegen en inritten opgeknapt en zijn parkeerplaatsen aangelegd. Komend najaar wordt de nieuwe beplanting aangebracht. De ondernemers op Kleinwijk zijn tevreden over de werkzaamheden.

Deze maand is gestart met de revitalisering van Cereslaan-West. In februari 2008 moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Ook zijn de voorbereidingen voor 't Retsel in volle gang. De verwachting is dat in januari 2008 met de uitvoering gestart gaat worden.

De ondernemers zitten ondertussen ook niet stil. De Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze (SIOB) is een inkoopcollectief gestart voor elektriciteit en gas onder de naam `Energie Inkoop Bernheze'. Hiermee wil men voor de leden van de ondernemersverenigingen zoveel mogelijk gemak en zo laag mogelijke energiekosten realiseren. De belangstelling is groot: in korte tijd hebben circa 120 ondernemers laten weten geĂŻnteresseerd te zijn! De collectieve afvalinzameling is inmiddels ook een feit. De gemiddelde besparing voor de ondernemers is zo'n 10% op de kosten van de afvalinzameling. Zo'n 130 ondernemers nemen deel aan dit collectieve contract. Verder wordt gewerkt aan collectieve beveiliging van de terreinen.

Belangrijk is de bijdrage die de ondernemers zelf kunnen leveren aan de verbetering van het eigen terrein. Dit komt de uitstraling van de terreinen ten goede. Voor de bedrijven bestaat ook de mogelijkheid om, met subsidie, dakoppervlakken en verhardingen af te koppelen.

Meer informatie over de revitalisering, collectieve voorzieningen en het afkoppelen vindt u op www.bernheze.org/ondernemen of www.so-bernheze.nl