Persberichten Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht, 14-08-2007

Snelheidscontrole

LOPIK - Op de Provincialeweg N210 werd op maandag 13 augustus van 19.40 uur tot 22.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 573 gecontroleerde voertuigen, reden 38 bestuurders (7 %) harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was maar liefst 132 km/u.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op maandag 13 augustus werd een winkeldief betrapt en aangehouden.

Rond 19.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Veldwade dat een klant meerdere stuks gereedschap uit de stellingen pakte en onder zijn kleding stopte. Vervolgens liep de klant langs de kassa, zonder de spullen af te rekenen. De verdachte, een 25-jarige man uit Linschoten, werd door de medewerker aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij bleek als veelpleger te boek te staan en is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve klant

LOPIK Bij een winkel aan de Rolafweg Noord werd op maandag 13 augustus een agressieve klant aangehouden.

Rond 16.20 uur klaagde een medewerker van de winkel bij de bedrijfsleider dat een klant zich lastig gedroeg. De bedrijfsleider sprak de man, een 53-jarige Lopiker, aan en verzocht hem de winkel te verlaten. De Lopiker weigerde dat en werd verbaal agressief, waarop de bedrijfsleider de politie belde. Daarop bedreigde de Lopiker hem verbaal met de dood.

Een beveiliger kwam de bedrijfsleider te hulp en begeleidde de verdachte naar buiten. Hij bleef echter agressief, werd vervolgens door de beveiliger en een winkelmedewerker naar de grond gebracht en onder controle gehouden.

De politie kwam ter plaatse. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is aangifte voor bedreiging gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Parfum

NIEUWEGEIN Op maandag 13 augustus pleegde een man een diefstal bij een winkel. Hij werd even later aangehouden.

Rond 14.05 uur pakte een klant een flesje parfum uit een stelling van een winkel aan de Passage en stopte het in zijn binnenzak. Zonder de parfum te betalen, liep hij de winkel uit. Een beveiliger werd gewaarschuwd en ging achter de verdachte aan. Terwijl hij de verdachte volgde, belde hij de politie.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Nieuwegein, op aanwijzen van de beveiliger op het Mendes da Costalaan aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.