Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 14-08-2007

Man beroofd verdachte gepakt

UTRECHT - In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 augustus werd een man op de Neude beroofd van geld. De verdachte kon worden aangehouden.

Een 20-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 03.10 uur met zijn vriendin ter hoogte van de Neude. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door een onbekende man die om geld vroeg. Het slachtoffer pakte zijn portemonnee en wilde de man wel wat geven. Op het moment dat hij wat euro's uit zijn portemonnee wilde pakken, greep de man zelf in de portemonnee en haalde er een briefje van 10 euro uit en liep weg. Dit pikte het slachtoffer niet en liep achter de verdachte aan om zijn 10 euro terug te pakken. De verdachte sloeg het slachtoffer en wist weg te komen.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie even later een 40-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Twee jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 augustus twee minderjarige jongens aangehouden omdat ze vernielingen hadden gepleegd.

Rond 00.55 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat zij glasgerinkel hadden gehoord ter hoogte van de supermarkt aan de Hof ter Weydeweg. Tevens zouden twee jongens in de omgeving lopen. Ter plaatse zagen agenten dat er een prullenbak in de brand stond. Deze werd door de agenten geblust.

De twee verdachten - beiden 16 jaar uit Utrecht - hadden zich in het hoge gras verscholen. Na een korte zoekactie werden beiden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De jongens bleken al eerdere met de politie in aanraking te zijn geweest.

Snelheidscontrole

UTRECHT - Op de Leuvelaan heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.45 en 15.45 uur werden in totaal 512 voertuigen gecontroleerd. Voor 94 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven omdat zij harder reden dat de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Aangehouden voor belediging

DE MEERN - Op de Meerndijk heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij de agenten beledigde.

Tijdens de surveillance reden agenten langs en groep jeugd die ter hoogte van een supermarkt op de Meerndijk stond. Op het moment dat zij langsreden vond een man uit de groep het nodig om zonder enige aanleiding de agenten uit te schelden. Omdat de man bleef roepen grepen de agenten in en hielden de 18-jarige man uit De Meern aan voor belediging. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT - Op de Wittevrouwenstraat heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij niet wilde luisteren.

Omstreeks 22.05 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een aantal jongeren midden op de weg een potje aan het voetballen was. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op de Wittevrouwenstraat drie jongens aan die aan het voetballen waren. Omdat het drietal midden op de weg bezig was moesten fietsers afstappen en werden automobilisten gehinderd in hun doorgang. De agente spraken de jongens aan. Hierop vond een jongen het nodig om niet te luisteren naar de agenten en liep weg. Ook nadat hij meerdere malen gevraagd was even te blijven staan luisterde de jongens niet.

De agenten vonden het gedrag van de 20-jarige man onacceptabel en hielden hem aan. Hierop verzette hij zich hevig en wilde niet meewerken. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.