Lancering nieuwe website: www.voorlichtingsfilm.nl


Internetvideo voor zorg, onderwijs en welzijn

's-HERTOGENBOSCH, 20070813 -- Voorlichtingsfilm.nl is een nieuwe website voor iedereen met interesse in voorlichtingsfilms die te maken hebben met zorg en ondersteuning aan mensen. Op de website kunnen filmfragmenten als streaming video worden bekeken en er is voorzien in achtergrondinformatie en mogelijkheid tot bestellen. Hiermee kan de bezoeker beoordelen of een film geschikt is voor het beoogde gebruiksdoel en aansluit bij de informatiebehoefte.

Jaarlijks worden veel nieuwe voorlichtingsfilms uitgebracht waaraan met veel inspanning en kosten is gewerkt. Na de eerste vertoning en publicaties ontbreekt het veel organisaties echter aan voldoende tijd en mankracht om energie te blijven steken in de promotie van het product. Hierdoor kan het gebeuren dat de beoogde doelgroepen niet goed worden bereikt of de `vindbaarheid' van een film te wensen overlaat. Voorlichtingsfilm.nl kan in deze situatie verbetering brengen.

Voor ouders, zorgverleners, studenten en andere betrokkenen kan voorlichtingsfilm.nl een platform zijn voor informatieve films over onderwerpen als autisme, psychische problemen, verstandelijke handicap en welzijn. Aan zorgorganisaties wordt gelegenheid geboden zich met internetvideo aan een groot publiek te presenteren.





Ingezonden persbericht