Politie Zeeland


---


O-2587-2007 Radarcontrole Zierikzee
Maandag werd tussen 06.45 en 09.00 uur radarcontrole gehouden op de Lange Blokweg en de Zandweg in Zierikzee.
Maximale toegestane snelheid op de Lange Blokweg: 50 km/h; aantal passanten: 910; aantal overtredingen: 148. Maximale toegestane snelheid op de Zandweg: 60 km/h; aantal passanten: 59; aantal overtredingen: 7.

O-2588-2007 Parkeercontroleer uitgescholden in Zierikzee
Een 47-jarige parkeercontroleur uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd maandag tussen 11.15 en 11.45 uur tijdens zijn werkzaamheden door een onbekende automobilist uitgescholden en beledigd.
Hij had net een bon uitgeschreven voor een personenauto waarin geen parkeer- kaartje lag, toen de automobilist eraan kwam. Deze vroeg hem de bon in te trekken. Toen de controleur dit niet deed begon de automobilist hem op grove manier uit te schelden en te beledigen. De controleur was de wijste, hij heeft zich omgedraaid en is weggelopen. Later deed hij deed aangifte van belediging bij de politie.

W-2589-2007 Verkeersongeval in Vlissingen
Maandag om 10.15 uur vond op de kruising Paul Krugerstraat / Industrieweg in Vlissingen een verkeersongeval plaats.
Een 59-jarige man uit Yerseke reed met zijn vrachtauto + aanhangwagen over de Industrieweg in de richting van de Paul Krugerstraat. Op het moment dat hij de kruising met de Paul Krugerstraat, een voorrangsweg, naderde kwam van links een 66-jarige bromfietser uit Oostrum. De bromfietser schrok van de vrachtwagen en week uit naar links. Hij reed hierbij over enkele zgn. 'varkensruggetjes' (betonblokken), verloor de controle over zijn bromfiets en reed tegen een geparkeerde personenauto. Daarna kwam hij ten val en verwondde zijn knie. Een 63-jarige vrouw uit Oostrum, die bij hem achterop zat, liep rugklachten op. Beiden zijn naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De bromfiets en de personenauto raakten beschadigd.

W-2590-2007 Winkeldiefstal in Vlissingen
In een winkel in de Glacisstraat in Vlissingen werden maandag om 13.50 uur drie Vlissingse meisjes, een van 12 en twee van 13 jaar, aangehouden.
Zij hadden enkele blikjes enerydrank gestolen. De meisjes zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Z-2591-2007 Foto uit frame gestolen, Hulst
Zaterdag werd van een bedrijfsterrein op het Stationsplein in Hulst een foto met een afmeting van twee bij drie meter uit een aluminium frame gestolen.
Het betreft een foto van de Gentse Poort en de waarde bedraagt meer dan honderd euro.

Z-2592-2007 Aanrijding in IJzendijke
Op de kruising N61 / Zevenhofstedenstraat in IJzendijke vond maandag om 13.00 uur een aanrijding plaats.
Een 22-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis kwam vanaf de Zevenhofstedenstraat en stak zonder stoppen de kruising met de N61 over. Zij kwam daarbij in botsing met een van rechts komende 36-jarige vrouw uit Zelzate. Beide bestuursters zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De auto's raakten beschadigd.