Gemeente Woerden


* Persberichten

T-shirt 'Ik heb grote blij' groot succes

13 aug 2007
Met de uitspraak "Ik heb grote blij" bracht de moeder van de Palestijns-Bulgaarse arts Ashraf El Hagoug haar gevoel onder woorden over de vrijlating van haar zoon die vele jaren gevangen heeft gezeten. Met het NOS journaal van acht uur kreeg de uitspraak nationale bekendheid.
De uitspraak "Ik heb grote blij" is sindsdien een symbool geworden. Bij de ontvangst van hun zoon in Woerden, kregen de ouders een T-shirt aangeboden met de tekst "Ik heb grote blij!". De T-shirts hebben zij direct aangetrokken en die dag niet meer uitgedaan. Straat- en buurtgenoten hadden speciaal voor ontvangst een lied geschreven voor de familie, met in het refrein (naturlijk) de zin "Ik heb grote blij".

Ontwerp T-shirts vrijgegeven
Gemeente Woerden, evenals de VVV, heeft sindsdien veel telefoontjes gekregen van inwoners die graag een T-shirt willen bestellen. Initiatiefnemer Vluchtelingen Werk Woerden heeft aangegeven de T-shirts slechts in kleine oplage te hebben gemaakt. Meer T-shirts laten maken is niet kosten-dekkend. Omdat ze mensen niet willen teleurstellen, hebben ze een andere oplossing gevonden. Vluchtelingen Werk Woerden heeft het ontwerp van de T-shirts vrijgegeven. Dus als u graag een T-shirt wilt, dan kunt u zlef bij een organisatie naar uw keuze een T-shirt laten bedrukken.

Wilt u graag het ontwerp ontvangen?
Stuur dan een e-mailtje naar stadhuis@woerden.nl

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |