Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 13 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-08-2007 * Met onder meer: beroofd, man dreigt met mes en wapens in tuin

Beroofd

Zaandam, zondag 12 augustus 2007, 15:24 uur.

Een 20-jarige Zaandammer heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. De jongeman zou zondagmiddag even na drieën in het Burgemeester In het Veldpark door een man zijn beroofd van zijn geld. Een ongeveer 185 à 190 cm. lange, negroïde man zou met een groot mes hebben gedreigd en zijn slachtoffer hebben geslagen en op de grond gegooid. Nadat een klein geldbedrag was afgepakt ging de man er vandoor in de richting van de Tjotterlaan. De dader wordt omschreven als een onverzorgd 'junkachtig' type met een normaal postuur. Opvallend aan de man was dat er stukjes wenkbrauw waren weggesneden en dat hij zijn lange haar in een staart had samengebonden. Hij was gekleed in een wit T-shirt en een zwarte broek.

Dronken doorrijder

Zaandam, zondag 12 augustus 2007, 15:42 uur.

De politie heeft een 31-jarige, uit Oost-Europa afkomstige, man aangehouden als verdachte van doorrijden na een aanrijding met drank op. De man was met zijn bestelauto op de Heijermansstraat tegen een personenauto gereden die werd bestuurd door een 23-jarige Zaandammer. Direct na de aanrijding ging de man met het busje er vandoor, te voet achtervolgd door de Zaandammer. De doorrijder verliet op de Koning Davidstraat de auto en probeerde te voet te ontvluchten. De kennelijk dronken man kon na enkele valpartijen worden aangehouden door gewaarschuwde agenten. Aan het bureau blies de verdachte 2,37 promille, oftewel ruim vier en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man is ingesloten.

Verkeerscontrole

Purmereland, zondag 12 augustus 2007, 16:43 uur.

De politie heeft bij een verkeerscontrole op Purmerland zondagmiddag twee bestuurders bekeurd na een snelheidscontrole binnen de bebouwde kom met de lasergun. Twee automobilisten kregen een boete voor het niet handsfree bellen en twee wegens het niet dragen van de autogordel. Eén bromfiets gaf teveel vermogen op de rollenbank.

Dronken

Oostzaan, zondag 12 augustus 2007, 07:14 uur.

De politie heeft een 27-jarige Amsterdammer aangehouden die wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding met drank op. De man reed tussen tankende auto's door bij een tankstation aan de Coentunnelweg (A8) en raakte daarbij een busje dat werd bestuurd door een 33-jarige Wormerveerse. Bij een ademanalyse aan het bureau blies de Amsterdammer bijna twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Processen-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik worden samengevoegd en naar justitie gestuurd.

Inbraak door dakluik

Zaandam, maandag 13 augustus 2007, 07:57 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een elektrotechnisch bedrijf aan de Houthavenkade waarbij men is binnengekomen door verbreking van een dakluik. De gehele tweede verdieping werd doorzocht en een grote hoeveelheid goederen was klaargezet om mee te nemen. Men heeft vermoedelijk via dezelfde weg het pand verlaten waarbij enkele computerkasten op het dak achterbleven. Wat er wordt vermist is nog niet bekend. Forensische Opsporing gaat de gevonden sporen onderzoeken.

Drie drankrijders

Zaandam, 11 t/m 13 augustus

Op de Guisweg in Zaandijk hebben agenten zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige man uit Purmerend die dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man had een alcoholgehalte van 1,5o/oo. Op de Vermiljoenweg in Zaandam en de A8 in Oostzaan werden zaterdagavond en maandag rond middernacht nog twee drankrijders, een 62-en een 43-jarige Amsterdammer, aangehouden. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de alcoholcontrole op de Vermiljoenweg werden zaterdagavond tussen 19:00 uur en 21:10 uur 165 bestuurders gecontroleerd. Ook werden zes hardrijders en zestien bestuurders (en passagiers) die geen gordel droegen bekeurd.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Oosthuizen, 12 augustus, 19:00-21:10 uur

Op de Provincialeweg N247 hebben agenten zondagavond een verkeerscontrole gehouden. Een hardrijder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed. De bestuurder had 128 km per uur op zijn teller staan terwijl 60 km per uur was toegestaan. In totaal 108 bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest en één bestuurder bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben. Verder werden nog vijf hardrijders, onder wie een bromfietser, bekeurd en ook kregen drie bestuurders een boete voor het niet dragen van de gordel en het niet in het bezit zijn/ niet bij zich hebben van een rijbewijs.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Purmerend, 12 augustus, 22:28 uur

Op de Edisonweg hebben agenten zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige automobilist uit Purmerend omdat hij onder invloed van veel te veel drank reed. De man had een alcoholgehalte van 1,9o/oo, dat is bijna vier keer zo veel als wettelijk is toegestaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en ook mocht de Purmerender tien uren lang geen enkel voertuig besturen.

Opgevoerde bromfietsen

Assendelft, 11 augustus, 14:00-16:45 uur

Op de Rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk, ter hoogte van de pont, hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zaterdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden achttien boetes uitgedeeld. Negen bestuurders droegen geen gordel en vier bromfietsers hadden hun bromfiets opgevoerd. Een 16-jarige jongen uit IJmuiden moest zijn kentekenbewijs inleveren en zal zijn bromfiets moeten aanpassen en laten herkeuren omdat zijn voertuig 29 km per uur te hard reed op de rollentestbank. De overige boetes waren voor het rijden met een verkeerde kentekenplaat en het niet bij zich hebben van een rijbewijs.

Man dreigt met mes

Monnickendam, zondag 12 augustus, 12:50 uur.

De politie heeft op het strandje bij het Hemmeland een 64-jarige Amsterdammer aangehouden wegens bedreiging. De man zou jongemannen uit Monnickendam hebben gedreigd met een mes omdat zij hem zouden hebben uitgescholden. Volgens de mannen werd de oudere man regelmatig op het strandje gezien waarbij hij opvallende aandacht voor kinderen zou hebben. Het mes werd in beslag genomen en de verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt en naar justitie gestuurd.

Wapens in tuin

Landsmeer, zaterdag 11 augustus 2007, 16:00 uur.

De politie heeft op de Langebreek in een tuin achter een woning vuurwapens aangetroffen. De agenten waren op onderzoek in verband met een melding over hevige stank. Op een erf werd een hoeveelheid slachtafval aangetroffen en ook de wapens. De bewoner bleek in het bezit van een jachtakte. Een tiental geweren en enkele honderden patronen werden door de politie meegenomen. De in de jachtakte vermelde wapens zijn door de afdeling Bijzondere Wetten in de kluis gezet. De jachtakte is ongeldig verklaard. Niet op de jachtakte vermelde wapens werden in beslag genomen.