Vestia's kookwedstrijd 'Mama's Kitchen' in Duindorp

13/08/2007 15:41



Stichting Vestia Groep



De sociale cohesie en het enthousiasme in de Duindorp, de stralende zon en natuurlijk de smakelijke aroma's van heerlijk eten. Ingredienten die afgelopen zaterdag 11 augustus 2007 de derde editie van Mama's Kitchen, gehouden in Duindorp op het Tesselseplein, een daverend succes maakten.

Winnende team
Vier teams, bestaand uit maximaal twee wijkbewoners, verspreidden zaterdagmiddag op het plein aroma's van hun heerlijke gerechten. Zoals altijd, kon er maar een de winnaar zijn. Deze eer gaat voor Duindorp uit naar José Luiz Marte en Gerard Demmers. Zij wonnen de voorronde met hun Caribische kipcreatie en een verbazingwekkend goede mosselpan.

Overige teams
Ook de overige teams hebben goed hun best gedaan. Er gingen heel wat smakelijke gerechten over de tafels, waaronder een heerlijke kabeljauwcurry. Ook de aanwezige kinderen konden meedingen naar het winnaarschap. Zij maakten onder toeziend oog van hun ouders gerechten met vooraf bepaalde ingredienten. Allen even goed. Maar de mosselpan van het winnende team overtrof.

De finale
Met het winnen van de voorronde hebben José en Gerard zichzelf een plek verzekerd tijdens de finale op zondag 2 september 2007 in het centrum van Den Haag, tijdens het UIT-festival op het Lange Voorhout. Daar strijden de winnaars van de vier Haagse wijken voor de hoofdprijs ter waarde van 15.000 euro, te besteden aan iets duurzaams voor de wijk.

Mama's Kitchen
Met Mama's Kitchen betrekt Vestia bewoners bij hun woonomgeving en laat hen in contact komen met elkaar. Het is belangrijk dat huurders zich niet alleen prettig voelen in hun woning, maar ook in hun wijk. Dit komt de leefbaarheid ten goede. Als woningcorporatie is Vestia zich ervan bewust dat sociale samenhang een belangrijke pijler is voor het goed functioneren van wijken.

Zaterdag 18 augustus vindt u de vierde en laatste voorronde van Mama's Kitchen in Den Haag Zuidwest, van 14.00 tot 17.00 uur, in het Melis Stokepark. Wijkbewoners kunnen zich via www.vestia.nl/mamaskitchen aanmelden voor de kookwedstrijd of het open podium.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vestia.nl/mamaskitchen