Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt woningbrand Barendszstraat

Publicatiedatum: 13-8-2007 14:40:31

ARNHEM - De Arnhemse politie vermoedt dat de woningbrand aan de Willem Barendszstraat die zondagochtend woedde is aangestoken. Dat blijkt uit onder meer technisch onderzoek. In verband daarmee werd maandag een buurtonderzoek gehouden in de hoop dat dit concrete gegevens oplevert in de richting van de dader.

De brand in het pand in de Arnhemse Verschuerwijk brak zondagochtend vroeg omstreeks kwart voor zes uit waarna de brandweer en politie werden gewaarschuwd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleken de vlammen al uit het pand te slaan. Een van de bewoners had zich op het dak in veiligheid gebracht en werd door de brandweer gered. Hij bleek ongedeerd. Voor de rest bleek er niemand meer in het pand aanwezig te zijn. Een bovenwoning in het pand brandde geheel uit.

Technisch onderzoek
Omdat de oorzaak van de brand aanvankelijk niet kon worden vastgesteld werd door de technische recherche een onderzoek ingesteld. Dat leverde sporen op die het vermoeden van brandstichting rechtvaardigen. Naast het buurtonderzoek roept de politie ook andere getuigen op die iets gezien of gehoord hebben kort voor of na het uitbreken van de brand. De Arnhemse politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 of via E-mail op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl. Getuigen met informatie kunnen ook anoniem reageren door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(07-123970)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 13-8-2007 14:39:56

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft zondagmiddag een 39-jarige vrouw uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling. De Arnhemse zou bij een ruzie in de wijk Het Duifje een 73-jarige bewoonster kennelijk hardhandig vastgepakt waardoor de vrouw enkele lichte verwondingen had opgelopen. Volgens het slachtoffer was er ruzie ontstaan nadat de elfjarige dochter van de Arnhemse opmerkingen had gemaakt over het hondengeblaf van de honden van de 33-jarige. Dat leidde weer tot een woordenwisseling tussen het meisje en de 33-jarige vrouw. Toen daarop de moeder van het meisje verscheen zou de woordenwisseling zijn uitgelopen tot handtastelijkheden. De Arnhemse werd daarvoor later aangehouden en is later na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de Arnhemse gebeurt. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-124029)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Arnhem: geen overtreders
Publicatiedatum: 13-8-2007 14:39:15

ARNHEM - Bij twee vooraf aangekondigde verkeerscontroles in Arnhem heeft het verkeershandhavingsteam (VHT) in de nacht van zondag op maandag geen enkele overtreder kunnen betrappen. De controles waren van te voren gemeld op www.verkeershandhaving.nl. Er werd tussen half één en één uur gecontroleerd op de Eldenseweg met behulp van de Lasergun. Tussen half twee en half drie werd een alcoholcontrole gehouden op Onderlangs. Onder de acht passanten die een blaastest moesten ondergaan bleek niemand alcohol gedronken te hebben. (07-124194)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---