Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft maakt groei in eerste half jaar bekend; nieuwe mijlpalen bereikt

Op één na grootste virtualisatieonderneming boekt 127 procent meer omzet en biedt technologie die wordt ingezet op ruim 1 miljoen virtuele desktops en servers

Herndon, USA, 13 augustus 2007 - Met name dankzij de toegenomen acceptatie van de Parallels virtuele machine software en Virtuozzo virtualisatiesoftware voor besturingssystemen (OS) kan SWsoft een omzetgroei van 127 procent over het eerste half jaar van 2007 ten opzichte van het eerste half jaar van 2006 bekend maken.

SWsoft is op dit moment de op één na grootste leverancier van virtualisatiesoftware ter wereld, de grootste op het gebied van desktopvirtualisatie en de enige leverancier van zowel 'virtual machine' als OS virtualisatietechnologieën. De omzet uit virtualisatieproducten is explosief gestegen; 312 procent meer dan de omzet over het eerste half jaar van 2006.

De omzet vanuit consumenten en het bedrijfsleven (exclusief hosting providers) groeide met een verbazingwekkende 487 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en vormt inmiddels 56 procent van de algehele omzet (op basis van de afgelopen 3 maanden).

De omzet uit verkoop weerspiegelt de toegenomen vraag naar de virtualisatie- en automatiseringstechnologieën van SWsoft. De Parallels, Virtuozzo en andere producten van SWsoft zijn nu de drijvende kracht achter ruim 1,3 miljoen virtuele desktops en servers:


* Ruim 130.000 fysieke servers worden momenteel aangedreven door SWsoft-producten.
* Ruim 600.000 fysieke desktops en notebooks maken gebruik van Parallels-software.
* Ruim 700.00 virtuele omgevingen (of containers) worden aangedreven door Virtuozzo.
* Bijna elke Fortune 500-onderneming gebruikt de Parallels virtuele machine software.

'Deze resultaten onderstrepen de nuttige innovatie en unieke mogelijkheden die SWsoft-producten elke dag weer bieden aan honderdduizenden klanten', aldus Serguei Beloussov, CEO bij SWsoft. 'Onze onderneming is de enige die zowel software voor virtuele machine als besturingssysteemvirtualisatie biedt, samen met een reeks automatiseringssoftware. In plaats van nieuwe softwareplatforms te creëren is SWsoft gericht op het verbeteren van bestaande besturingssystemen en applicaties. Daar hebben zowel klanten als andere softwareleveranciers profijt van.'

Productmomentum
SWsoft heeft de agressieve productinnovatie de afgelopen drie maanden voortgezet in de vorm van een nieuwe versie van de Parallels Desktop software. Versie 3.0 biedt SmartSelect, een unieke functie van Parallels waarmee gebruikers elk Windows bestand vanuit Windows of OS X kunnen openen met elk programma vanuit een van beide besturingssystemen. Deze functie is een doorontwikkeling van Coherence, waarmee Windows-applicaties binnen OS X gedraaid kunnen worden alsof het Mac-applicaties zijn.

Daarnaast introduceerde SWsoft het Virtuozzo Starter Pack for Windows en Linux, zodat nieuwe gebruikers OS-virtualisatietechnologie kunnen uitproberen in een pilotomgeving of een klein serverconsolidatieproject. Het Virtuozzo Starter Pack is een turn-key oplossing bestaande uit software en ondersteuning en verkrijgbaar voor ¤ 999,-.

De onderneming kondigde een Alpha-versie aan van Parallels Server, welke zowel zelfstandig als bovenop Windows, Linux en OS X server kan draaien. Het product staat gepland voor later in 2007 en geeft ondernemingen de vrijheid om meerdere serverbesturingssystemen te laten functioneren op den enkele fysieke server.

Met de introductie van de Application Packaging Standard heeft SWsoft een belangrijke stap gezet richting een software-as-a-servive (SaaS) integratieplatform.

De nieuwe SWsoft PEM 2.6.3, SWsoft Plesk 8.2. en SWsoft SiteBuilder 4.0 upgrades versterken de leidende positie van de onderneming op het gebied van data center automation.

Erkenning en partnerships
SWsoft is onderscheiden door verschillende belangrijke organisaties, waaronder de Itanium Solutions Alliance en CRN Magazine, welke de onderneming uitriep tot een van de '25 ISV's You Must Know'. SWsoft-producten ontvingen eveneens verscheidene awards, waaronder een 6e plaats in PC World's '100 Best Products of 2007'-lijst en een plek in CRN's '10 Coolest Products of the Year' en won MacWorld UK's 'Best OS X Software of 2007' Award.

SWsoft tekende nieuwe partnerships of breidde bestaande overeenkomsten uit met 1&1 Internet, Arc Technology, CCMedia, Concergent, Computer Bargains, FORPSI, FreshBooks, GAUZY, IBM, IGNUM, Internet FR, Kaspersky, Microsoft, Objectronix, Prox System Design, Ready Informatica, Roaring Penguin, ShopSite, Smart Online, Softbank IDC, Shinjiru.com en Tech Data.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.