Gemeente Nijmegen

Gemeentelijke onderscheiding voor Loose-Knoope en Dodemont


08/08/2007

Mevrouw J.C. Loose-Knoope (59) en de heer L.J. Dodemont (75) krijgen de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld voor hun inzet voor het Nijmeegse Kinderbouwdorp Dukendam.

De heer Dodemont is één van de pioniers van Kinderbouwdorp Dukendam, dat dit jaar 35 jaar bestaat. Hij heeft het Kinderbouwdorp Dukendam mede opgebouwd in 1972 en zich 35 jaar ingezet om het bouwdorp groot te maken. In de topjaren rond 1980 werd een record aantal kinderen bereikt van 1100. De heer Dodemont is nog altijd een zeer gewaardeerde medewerker als `hoofd terreindienst'.

Mevrouw Loose-Knoope is sinds 1980 actief voor het Kinderbouwdorp. In het begin was zij medewerkster van de afdeling creatief. In 1982 is mevrouw Loose-Knoope voorzitter van de Stichting Vakantie Aktiviteiten Dukenburg geworden. Mevrouw Loose-Knoope heeft de voorbereidingen getroffen om Dukendam te verhuizen van het terrein in de Aldenhof naar de Malvert, wat nu bekend is als de Wollewei. In 1983 heeft haar echtgenoot het voorzitterschap overgenomen waarna mevrouw Loose-Knoope in 1985 het secretariaat op zich heeft genomen. In 2003 is mevrouw Loose-Knoope weer bestuursvoorzitter geworden nadat de Stichting jaren zonder voorzitter had moeten werken.

De Waalbrugspeld wordt aan beide vrijwilligers uitgereikt door loco-burgemeester Paul Depla tijdens de traditionele bezoekmiddag in het Kinderdorp ( Malvert 51-34) op woensdag 8 augustus, om 14.00 uur.

Het gemeentebestuur reikt de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mensen of organisaties die zich, minimaal tien jaar, bezoldigd of onbezoldigd en op een bijzondere wijze, verdienstelijk hebben gemaakt voor (delen van) de Nijmeegse gemeenschap.

Sorteer op

Sorteer