Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 13 augustus 2007

Zomer van 2007 levert geen zomerhit op

De zomer van 2007 kent geen overduidelijke zomerhit. Door het slechte weer en het gebrek aan zomerse platen, is de nummer 1 in de Zomerse 50 dezelfde als vorig jaar. Het nummer 'La camisa negra' van de Colombiaanse zanger Juanes is ook dit jaar de populairste zomerhit. De nummer 2 en 3 van vorig jaar hebben geruild van plaats. 'Dragostea din teï' van O-Zone is nummer twee, Bryan Adams staat met zijn zomerhit 'Summer of '69' staat nu op de derde plaats.

"De zomerhit van 2007 zou je 'Do you know?' van Enrique Iglesias kunnen noemen," zegt Enschedeër Martijn de Lange, initiatiefnemer van de Zomerse hitlijst. "Maar Enrique komt op nummer 22 binnen in de Zomerse 50 en dat is wel erg laag voor een zomerhit van het jaar. Vorig jaar kwam Juanes op nummer 1 binnen met een enorme voorsprong op de nummer twee. Toen kon je echt spreken van dé zomerhit van het jaar. Dit jaar is er gewoon geen nieuwe hitsingle die massaal uit de speakers klinkt bij iedereen." Andere hits van deze zomer die het aardig doen in de Zomerse 50 zijn 'Jij bent zo' van Jeroen van der Boom, 'Te busque' van Nelly Furtado en Juanes, 'Wild' van Monique Smit en 'Relax' van Mika.

De Zomerse 50 geeft een overzicht van de vijftig grootste zomerhits. De hitlijst wordt ieder jaar samengesteld door bezoekers van de website www.zomerse50.nl, dit jaar voor de zevende keer. Er zijn ruim 50.000 stemmen uitgebracht. De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden door zo'n 150 radiostations in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.zomerse50.nl.