Gemeente Almelo

Onderhoud verharding / renovatie groen Stins, Binnenhof, te Zanen

26 juli 2007 - Op maandag 13 augustus start de Gemeente met onderhoudswerkzaamheden aan de Stins, Binnenhof, te Zanen. Daarnaast wordt ook de bestaande bomenstructuur opgeknapt en deels vervangen.

Wat en waarom
Onderhoud asfaltverharding: de asfaltrijbaan van de Stins en Binnenhof is toe aan onderhoud. De deklaag van het asfalt wordt vervangen en de trottoirs en de parkeervakken worden opnieuw bestraat. De kapotte en oude tegels worden vervangen door nieuwe tegels. Het gaat om het gedeelte vanaf de Van Rechten Limpurgsingel tot aan Nijenrode en vanaf Nijenrode tot aan Buitenhof.
Fietspad Te Zanen: ook het fietspad Te Zanen is versleten en wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Herstellen bomenstructuur: de bomenstructuur aan de Stins en Binnenhof wordt opgeknapt. Er staan bomen die onvoldoende toekomstverwachting hebben. De kapvergunning voor deze bomen is verleend. Om in het najaar nieuwe bomen te kunnen planten zijn de slechte bomen voorafgaande aan de start van het onderhoud aan de verhardingen verwijderd, zodat de boomstobbe tijdens de werkzaamheden door de aannemer kan worden verwijderd en ondergrondse voorzieningen voor de nieuwe boom (o.a. bomengrond) kunnen worden aangebracht. Van de bestaande bomen met voldoende toekomstverwachting wordt de plantplaats verbeterd zodat ze ook in de komende jaren weer voldoende doorwortelbare ruimte en voedingsstoffen hebben.

Wanneer
De voorbereidingen zijn nu afgerond en de Gemeente Almelo heeft aannemer Reef infra de opdracht gegeven voor de uitvoering. Maandag 13 augustus 2007 starten de werkzaamheden. Het streven is om de werkzaamheden binnen 5 weken af te ronden.

Tijdsduur
De werkzaamheden nemen ca. 5 weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden. In het najaar 2007 zullen ter afronding van het werk de nieuwe bomen worden aangeplant.

Gevolgen voor het verkeer
Om de werkzaamheden aan de rijbaan uit te voeren wordt de weg gefaseerd afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Voor de duur van deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Fietsverkeer wordt zo veel als mogelijk via de bestaande routes over het werk geleid.

Contact
Voor vragen over planning en uitvoering kunt u tijdens de werkzaamheden contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer H. Velten tel. 06 18 78 26 36 of uw stadsdeelbeheerder, de heer Jan de Jager, tel. 0546 54 870408. Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer C. Bekhuis, tel. 0546 541956.