KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-8-2007

470 Top drie op gelijke bij jeugd EK 420/470 2007

Medemblik, 12 augustus 2007

Het was een lastige dag met een zuidelijke bries kracht drie, die veel draaide en dat bij knobbelig water. De drie 470-velden volbrachten ieder één race.

Na de laatste kwalificatiewedstrijd staat de 470-top drie op gelijke punten. De Israëliërs Eyal/Yam leiden op basis van individuele resultaten (drie eentjes), gevolgd door de Nederlanders Le Fèvre/Krol en de Russen Basalkin/Sheremetyev.
Le Fèvre en Krol (NED) hadden een zware dobber aan de Wit-Russinnen. Le Fèvre: We startten op links en gingen een stukje naar links. Daar zaten we als snel in goede wind, waardoor we met een paar boten over de rest heen konden lopen. We waren vierde bij de bovenboei, waarna we een super voor-de-winds rak hadden en als tweede bij de onderton aankwamen.

Fokkema/Jongens nog steeds op zilveren koers
Vanwege de tricky condities en de gemengde vloot was het een
interessante dag voor de meidencompetitie. Alleen de top 39 mocht door naar de gold fleet. Margriet Fokkema en Marieke Jongens (NED) hadden een aanvaring op de startlijn en moesten daarom een strafrondje draaien. Volgens coach Rob Sepers is het dan moeilijk om bij deze aftrekrace werd. De Nederlandse meisjes staan nog altijd tweede in de strijd om de meidentitel.

De 420-zeilers hadden een rustdag.

Op maandag 13 augustus begint de finalestrijd om de medailles. De 420-vloot wordt opgedeeld in goud en zilver. De 470-deelnemers gaan verder in gouden, zilveren en bronzen vloten met elk 39 boten.

Top drie 470 na zes races en een aftrek:

1. ISR Eyal/Yam, 10 punten

2. NED Le Fèvre/Krol, 10 punten

3. RUS Basalkin/Sheremetyev, 10 punten
23. GBR Alaeksandra/Alla, 54 punten (girls)
33. NED Fokkema/Jongens, 61 punten (girls)

Voor meer informatie over het evenement, kijk op:

Internetadres: http://www.420470jec.org