Politie Twente

Persberichten Politie Twente weekend 11 en 12 augustus 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Rijden onder invloed

Twente

In het weekend controleerde de politie op meerdere locaties in de regio Twente op alcoholgebruik in het verkeer. Daarbij werd van 3 personen het rijbewijs ingevorderd.

Almelo

Op de Marktstraat in Almelo werd op zaterdag 11 augustus om 03.20 uur een 23-jarige automobilist uit Bornerbroek aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1.3 promille. De automobilist betreft een beginnend bestuurder.

Oldenzaal

Op zondag 12 augustus controleerde de politie om 02.40 uur op de Nieuwstraat in Oldenzaal een 43-jarige Oldenzaalse automobilist. De blaastest gaf een uitslag van 1.63 promille.

Hengelo

In Hengelo controleerde de politie op de Schalkburgerstraat om 04.30 uur een 19-jarige Hengelose snorfietser. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 1.7 promille.

Verdachte diefstal aangehouden na achtervolging per boot

Almelo

De politie hield op vrijdag 10 augustus een 31-jarige Almelose verdachte van diefstal uit een boot aan. Daar ging een achtervolging per boot over het Twentekanaal in Almelo aan vooraf.

Omstreeks 18.30 uur die dag werd een diefstal uit een boot aan de Buitenhaven Oostzijde van het Twentekanaal in Almelo gemeld. Een getuige had gezien hoe een onbekende man zich ophield in een boot van een kennis, een 62-jarige man uit Wierden. Vervolgens stapte de verdachte over in een andere boot en ging er vandoor.
De politie ontdekte dat er van die boot een ruitje was ingetikt en de radioapparatuur was weggenomen. Een achtervolging langs het kanaal werd ingesteld. De verdachte, een 31-jarige Almeloër, werd varend aangetroffen. Het lukte echter niet de verdachte aan de kant te krijgen. Deze keerde telkens en probeerde zich aan een aanhouding te onttrekken.

De 62-jarige Wierdenaar bood de politie het gebruik van zijn eigen boot aan om de verdachte te kunnen aanhouden. De 62-jarige eigenaar kroop achter het stuur en samen met de politie werd een achtervolging op het water ingesteld. Nadat de 31-jarige zich klem had gevaren ter hoogte van het Dollegoor kon de politie de 31-jarige aanhouden. Aan boord van de boot waarin de verdachte voer, troffen de agenten de gestolen radioapparatuur aan.
De verdachte betreft een veelpleger en is in verzekering gesteld. Hij is opgesloten om te worden voorgeleid.
(07-104102)

Verduistering

Enschede

Een 28-jarige Enschedeër werd op vrijdag 10 augustus bij het winkelcentrum Boswinkel aangehouden wegens oplichting en verduistering. De verdachte stond gesignaleerd voor meerdere zaken in Twente.

Politieagenten zagen de verdachte nabij genoemd winkelcentrum lopen en wisten dat hij gezocht werd voor oplichting, verduistering en diefstal en hielden hem aan. De zaken waarvan hij verdacht wordt zijn onder andere het niet terugbrengen van een geleende biertap in de Hof van Twente, het verduisteren van gasflessen in Enschede en een autodiefstal in Enschede.
De verdachte betreft een veelpleger en is daarom in verzekering gesteld en opgesloten.
(07-099767)

Aanhouding wegens poging tot inbraak

Vroomshoop

Op zaterdag 11 augustus hield de politie een 30-jarige man uit Kaunas (Litouwen) aan op verdenking van poging tot inbraak in een auto aan de Vierzonenweg in Vroomshoop. De 30-jarige werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen.

Omstreeks 04.00 uur die nacht werd door een beveiligingsmedewerker gemeld dat er een verdachte auto stond aan de Vriezenveenseweg in Vroomshoop. De auto was onbeheerd, waarop de politie de omgeving in de gaten hield. Om 05.55 uur ging een autoalarm af aan de Vierzonenweg. De agenten zagen daar een man van een oprit lopen. Zij hielden deze man, de 30-jarige Litouwer aan op verdenking van diefstal cq poging tot diefstal uit een auto. De verdachte hoorde bij de eerder genoemde auto, waarop de politie deze auto voor onderzoek in beslag nam.
Om 07.45 uur werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Vriezenveenseweg, eerder die nacht gepleegd. De politie sluit betrokkenheid van de 30-jarige niet uit en stelde de verdachte in verzekering.
Een onderzoek wordt ingesteld.
(07-104248)

Bedreiging

Enschede

Een 15-jarige Enschedeër is op vrijdag 11 augustus aangehouden voor een bedreiging met een mes van een 15-jarige plaatsgenote, welke plaatsvond op 11 mei jl. in Enschede.

Het 15-jarige meisje deed aangifte van de bedreiging. Zij stond die dag omstreeks 12.45 uur met een aantal vriendinnen voor een sportschool op de Industriestraat in Enschede te wachten tot deze open zou gaan. Ineens kwam een jongen op haar aflopen, trok een mes en hield deze dreigend voor haar. Zij kende deze jongen alleen van gezicht.
De politie stelde daarna een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte en kon hem op vrijdag 11 augustus in zijn woning aanhouden. De 15-jarige is voor nader verhoor opgesloten en ter voorgeleiding in verzekering gesteld.
(07-062990)

Aanhouding na mishandeling

Hellendoorn

De politie hield op zaterdag 11 augustus een 27-jarige Nijverdaller aan wegens een mishandeling aan de Ninaberlaan in Hellendoorn. De verdachte had twee mannen, een 53-jarige plaatsgenoot en een 45-jarige uit Lage(D) tijdens een ruzie verwond met een scherp voorwerp.

De politie werd omstreeks 04.50 uur gealarmeerd over een vermeende steekpartij aan de Ninaberlaan. Zij troffen daar de 53-jarige bewoner en diens 45-jarige broer aan met behoorlijk bebloede gezichten. Beiden hadden een verwonding in hun gelaat en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Oorzaak van de mishandeling is een uit de hand gelopen woordenwisseling met een bezoeker. Dit liep zo hoog op dat de bezoeker om versterking belde naar familieleden, die daarop bij de woning kwamen. De 27-jarige verdachte kwam met een (nog) onbekend voorwerp op de 53-jarige af en verwondde hem daarmee. Zijn 45-jarige broer wilde daarop tussenbeide komen en werd eveneens verwond. Beide broers deden aangifte van de mishandeling.
De politie hield later die dag de 27-jarige verdachte aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten.
(07-104243)

Openlijke geweldpleging

Rijssen

Op zaterdagavond 11 augustus vond een openlijke geweldpleging plaats op de Grotestraat in Rijssen. Daarbij werden mogelijk drie personen mishandeld door twee of drie knapen. Een van deze knapen, een 18-jarige Rijssenaar is door de politie aangehouden.

Omstreeks 23.45 uur wordt een vechtpartij gemeld aan de Grotestraat. De politie treft daar een grote groep jongeren aan. Onder hen zijn getuigen die hadden gezien, dat de 18-jarige kort daarvoor een 19-jarige jongen uit Rijssen van zijn fiets had getrapt. Deze 19-jarige weet zich van het voorval niets meer te herinneren.
Tijdens het onderzoek meldt zich een tweede slachtoffer, een 17-jarige Rijssenaar, die eveneens door een van de verdachten is mishandeld. Hij doet hiervan aangifte.
De politie houdt op aanwijzing van getuigen de 18-jarige Rijssenaar als verdachte aan. Een tweede en mogelijk derde verdachte weten te ontkomen. De identiteit van deze verdachten is bij de politie bekend. De 18-jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
(07-104507)

Dronken man opgesloten wegens vonnis van 45 dagen

Enschede

De politie houdt op zondag 12 augustus een 21-jarige Enschedeër aan wegens openbare dronkenschap. De verdachte blijkt ook nog een vonnis van 45 dagen te hebben openstaan.

Omstreeks 03.30 uur wordt bij de politie gemeld, dat er aan de Wattstraat in Enschede een man zou staan, die de hele buurt bij elkaar schreeuwde. De agenten treffen de 21-jarige man aan en constateren dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeert. Ze houden de 21-jarige wegens openbare dronkenschap aan en sluiten hem ter ontnuchtering op. Hij krijgt daarvoor proces-verbaal.
Aan het bureau blijkt dat de 21-jarige nog een vonnis van 45 dagen hechtenis heeft openstaan. Daarop wordt hij opgesloten om zijn straf uit te zitten.
(07-104598)

Aanhouding wegens mishandeling en bedreiging

Enschede

Een 39-jarige Enschedeër is aangehouden nadat hij op zaterdag 11 augustus twee medehuurders van een pand aan de Noorderhagen in Enschede had mishandeld en een derde had bedreigd.

Het pand betreft een studentenhuis, waarin sinds vrijdag 10 augustus ook de 39-jarige een kamer bewoond. Tussen hem en de studenten is een dreigende sfeer ontstaan, nadat de 39-jarige twee van hen op zaterdagochtend heeft geslagen. Toen een derde bewoner, een 23-jarige man, hier iets over zei, werd hij door de 39-jarige met de dood bedreigd. Zowel de 23-jarige, als de andere twee bewoners (leeftijden onbekend) wensen aangifte te doen tegen de 39-jarige.
De politie hield de 39-jarige aan en stelde hem voor nader verhoor in verzekering. Een onderzoek wordt ingesteld.
(07104462)

Man richt ravage aan in pand

Enschede

Op zondag 12 augustus hield de politie een 23-jarige Enschedeër aan wegens inbraak en vernieling. De man was met geweld een pand aan de M Harpertsz Tromplaan in Enschede binnengedrongen en had daar een enorme schade aangericht.

Na de melding om 05.00 uur dat iemand in het pand alles kort en klein sloeg, ging de politie op onderzoek uit. Tijdens het aanrijden werd de politieauto met bierflesjes bekogeld. Zij zagen dat er een raam was vernield, waardoor de verdachte het pand was binnengedrongen. De politie trof de 23-jarige aan in het pand, waar het een grote ravage was en hielden hem aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
De eigenaar van het pand, een 53-jarige Enschedeër, heeft aangifte gedaan. Er is heel veel schade, de totale omvang is nog niet bekend.
(07-104628)

---- --