Ingezonden persbericht

Wateringen, 22 juli 2007

Theater op Waterpop

Zaterdag 11 augustus vindt in Wateringen de 30e editie van het Waterpop Festival plaats. Naast de live muziek, festival markt en kinderfestiviteiten zijn er ook drie verschillende theateracts te zien en te horen in het Hofpark. De kunstzinnige artiest Frank Los, 3 Australische heren van Chrome met de hilarische act 'The Bulls' en de Sprinkhanen van Shalton Theatre vermaken het publiek op bijzondere wijze.

Frank Los
Frank Los is een veelzijdige artiest. Hij beheerst niet alleen verschillende kunstzinnige vaardigheden, maar ook op sociaal vlak is hij als een vis in het water. Hij streeft ernaar om mensen tranen met tuiten te laten lachen om de onhandige manier waarop wij allen een weg door het leven banen.
De idioot die hij speelt bent u namelijk zelf...

Chrome met de act The Bulls
De 3 blitse jongens van Chrome uit Australië zijn te zien met "The Bulls". Een hilarische act met verrassende improvisaties, gesynchroniseerde choreografie, percussie met castagnetten en a capella-zang.
Verkleed in een knalrood, nauw aansluitend pakje en met een paar stierenhorens op het hoofd doorkruisen ze het festival op zoek naar elke reden die goed genoeg is om te zingen, te improviseren, te genieten. Typisch Chrome! Chrome brengt straattheater in de onvervalste zin van het woord. Met sobere, absurde humor en acteurs die feilloos op elkaar inspelen.
"Deze unieke improvisatoren praten nooit. Ze zingen enkel. Ze bewegen als gewichtloze astronauten en ze doorkruisen de menigte als een commando-eenheid. Als men hen doet stoppen, dan beginnen ze onmiddellijk te improviseren. En als één van hen iets doet, dan volgen de anderen, heel precies, zoals het mechanisme van een horloge." (Chicago Tribune)

Shalton Theatre met de act Lacusta
Groen, sympathiek en metershoog. Op zoek naar lekkernijen vinden ze hun weg. Straten, pleinen, smalle stegen en uitgestrekte festivalterreinen zijn het domein van de Sprinkhaan.
Op zoek naar verse festivalbezoekers. Nietsvermoedende heerlijkheden binnen handbereik. Aanvallen doen ze niet. De Sprinkhaan wacht af. Van grote hoogte zoekt hij contact en wint de stilte het van de ogenschijnlijk onvermijdelijke dialoog. Straattheater in de meest zuivere vorm. Groen doch ervaren vinden de twee hun weg. Spring is in the air. Is het een Spring- of een Sprinkhaan.
Een uitnodigende tot de verbeelding sprekende act die er zichtbaar uit springt.

Waterpop vindt dit jaar plaats op 10 & 11 augustus in het Hofpark te Wateringen.