Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 11-08-2007

Vrouw gewond na botsing met caravan
EMMEN Een 64-jarige vrouw uit Emmen is vrijdag behandeld in het ziekenhuis voor onder meer schaafwonden, kneuzingen en mogelijk een breuk in haar arm. De vrouw liep op de Kalmoes en kwam in botsing met een caravan, die achter de auto zat van een 39-jarige bestuurder uit Emmen. Mogelijk is een conflict de oorzaak geweest van de botsing. De politie onderzoekt de zaak. 9BPS 07-167110)

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Tijdens een controle op de Gruythuysenlaan is een 40-jarige man uit Hoogeveen in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 340 ugl. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt van twee uren. (BPS 07-167160) EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Zwartemeer op de Noordbargerstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 570 ugl. Na overleg met Justitie werd het rijbewijs van deze recidivist afgenomen. (BPS 07-167163)
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Avereest aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder zou met zijn auto op de Veldkamp uit de bocht zijn gevlogen. De bestuurder blies op het bureau 445 ugl. (BPS 07-167178)

Bestuurster bekeurd
MEPPEL Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 57-jarige vrouw uit Staphorst bekeurd wegens het rijden terwijl zij een rijontzegging heeft tot maart 2008. De vrouw werd staandegehouden op de N375. Ze vertelde dat ze ooit eens twee politieagenten achterna was gesprongen in het water om hun levens te redden. Daar mocht volgens haar best tegenover staan dat de politie haar nu zou laten gaan. Na overleg met Justitie kreeg ze toch een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-167148)

Politie schrijft diverse verbalen uit wegens verkeersovertredingen ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur aan de Weiersstraat gecontroleerd in het verkeer. Er zijn processen-verbaal uitgedeeld wegens het niet hebben van het kenteken volgens de juiste voorschriften op de aanhanger (3x), het rijbewijs niet kunnen tonen (3x), het kentekenplaat van de auto niet zichtbaar plaatsen (2x), geen gordel dragen (2x), kenteken van de aanhanger en het trekkend voertuig komen niet overeen (2x), geen hulpkoppeling aanwezig (1x), het nuttigen van alcoholhoudende dranken op straat (1x) en het weggooien van afval op straat (2x). (BPS 07-167065)

HOOGEVEEN Tijdens een surveillance hebben agenten vrijdagavond in Hoogeveen diverse bekeuringen uitgedeeld. Het zijn verbalen voor het overschrijden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom met 31 km/uur (1x), niet de verplichte rijrichting volgen (1x), de hulpkoppeling van de aanhanger niet goed bevestigd (1x), het parkeren op een invalideplaats zonder geldige parkeerkaart (2x), het parkeren in strijd met het parkeerverbod (4x) en het rijden zonder gordel (1x). (BPS 07-167125)

Airbags uit autos gestolen
HOOGERSMILDE In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een auto aan de Ulehakestraat. Uit de auto zijn onder meer 2 airbags ontvreemd. De 64-jarige eigenaar doet aangifte. (BPS 07-166923) Ook een auto die geparkeerd stond aan de Sportlaan was in de nacht van donderdag op vrijdag het doelwit van dieven. Uit het voertuig werden eveneens de airbags weggenomen. Ook deze eigenaar deed aangifte. (BPS 07-167060)

Politie onderzoekt inbraak bij tankstation
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 3.45 uur ingebroken bij een tankstation aan de Industrieweg. Er is een nog onbekende hoeveelheid tabakswaar weggenomen. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Het schadebedrag is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-167170)

Man aangehouden wegens vernieling
EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige man uit Borger aangehouden wegens vernieling. Hij zou bij een woning van zijn ex-vrouw aan de Bruntingerbrink een ruit hebben vernield. De man werd ingesloten voor verhoor en bekende zijn daad. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-167149)

Politie zoekt getuigen van mishandeling van twee vrouwen BEILEN De politie is op zoek naar een man die in de nacht van vrijdag op zaterdag twee vrouwen zou hebben mishandeld. De vrouwen (53 en 27 jaar oud uit Beilen en Emmen) liepen via de Markt op het fietspad aan t Spiek toen ze plotseling van achteren werden aangevallen door een nog onbekende man. Beiden liepen schaafwonden op en hun kleding werd vernield. Na een worsteling is de man er vandoor gegaan. Eén van de vrouwen zou de man in zijn hand hebben gebeten. Hij zou weggerend zijn in de richting van de Markt. Door geschreeuw van de vrouwen werd een bestuurder gealarmeerd die hen te hulp schoot. Deze man heeft de vrouwen naar huis gebracht. De politie komt graag met hem in contact. Mensen die beschikken over meer informatie over de verdachte, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is vermoedelijk 1.80 meter lang, heeft donker kort haar en hij droeg een grijze trui/shirt. Mogelijk heeft hij een (beet) wond aan zijn hand. (BPS 07-167172)

Jongen aangehouden op verdenking van het vernielen van ruiten ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige jongen uit Assen aangehouden. Kort daarvoor kregen agenten een melding van vernieling van ruiten van een pand aan de Weidebeemd. Op basis van een getuigenverklaring kon de 19-jarige jongen worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor, maar hij ontkend de ruiten te hebben vernield. (BPS 07-167167)

Politie houdt jongen aan wegens bedreiging
ASSEN Agenten hebben vrijdagavond een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De jongeman zou bij een woning aan de Berkenlaan een raam hebben vernield en een medebewoner hebben bedreigd. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-167126)

Politie zoekt getuigen van aanrijding
ASSEN Een 22-jarige man uit Houten raakte op maandag 6 augustus rond 12.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Burgemeester Jollestraat. Hij kwam vanaf de Europaweg Zuid en reed op de Overcingellaan. Voor hem reed een trekker met oplegger, die werd bestuurd door een 39-jarige man uit Haarlem. De trekker moest afremmen bij de kruising met de Stationsstraat/Burgemeester Jollestraat. Volgens de 22-jarige man zou er plotseling een nog onbekende bestuurder uit tegengestelde richting linksaf zijn geslagen, de Stationsstraat op (bij het tankstation). De 22-jarige zou zijn geschrokken en zag te laat dat de trekker die voor hem reed afremde. Hij probeerde nog uit te wijken, maar een botsing was het gevolg. Zijn voertuig raakte beschadigd en werd afgesleept. De bestuurder is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de man werd de derde auto (die uit tegengestelde richting kwam) bestuurd door een vrouw van ongeveer 40 jaar oud met half lang krullend haar. Zij zou in een rode personenauto rijden. De politie komt graag met deze bestuurder of met andere gestuigen van deze aanrijding in contact. Mensen kunnen bellen met 0900-8844. (BPS 07-165706)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.