Ingezonden persbericht


Wateringen, 8 maart 2007

Eerste namen Waterpop bekend

Waterpop heeft de eerste drie bands geboekt. Op zaterdag 11 augustus zullen in het Hofpark te Wateringen El Pino and the Volunteers, Green Hornet en Matik optreden. Drie bands met ieder hun eigen stijl en muziek, alle drie uit Nederland. Het gratis toegankelijk festival jubileert in 2007: de 30e editie en traditie getrouw wordt dit op een bijzondere wijze gevierd.

El Pino and the Volunteers
In Vancouver ontmoet David Pino, toen nog zanger van Wiseguy, twee Canadezen die hem kennis laten maken met de in Noord-Amerika populaire alt. country stroming; Americana. El Pino ruilt een six pack en een tank benzine voor een gitaar, en in Canadees gezelschap struint hij de kroegen af om te spelen voor geld of gratis biertjes. Terug in Nederland verzamelt hij gelijkgestemde muzikanten om zich heen en richt El Pino and the Volunteers op, met succes! Met de EP Cougar wordt de interesse van Excelsior Recordings gewekt. El Pino wordt getekend voor de eerste langspeler: Molten City. Dit album wordt warm onthaald door de vaderlandse pers met juichende recensies in o.a. de OOR, De Volkskrant, BN/De Stem en 3VOOR12. Winnaar van de Essent award, onlangs nog op Noorderslag en 11 augustus dus ook op Waterpop.

Green Hornet
Het Groningse rock 'n roll trio Green Hornet weet hoe ze een dampend optreden moeten neerzetten. De mannen doen dat al sinds 1992. En ingekakte veteranen zijn het nog lang niet. Het rockt en het vlamt. Excelsior heeft de eer Green Hornets derde plaat uit te brengen. Op So Much To Give speelt Green Hornet een onweerstaanbare mix van in fuzz gedrenkte punkrock, zuigende grote-stadsblues en bezwerende instrumentals. Vet en agressief, maar altijd soulful en intens. De compacte, maar ongebruikelijke bezetting van orgel, gitaar en drums werkt als een opgevoerde stoomwals die, altijd gevaarlijk, soms plotseling stil blijft staan, om dan onverwacht over het publiek heen te denderen.

Matik
De disco/elektropunk van Matik uit Amsterdam is opzwepend dansbaar: pompende beats, rauwe gitaren, catchy elektro, een sterke drive en een zanger met een goede stem. Overal waar Matik speelt kan het publiek er geen genoeg van krijgen. Het sprankelt, het swingt. Een van de hoogtepunten op Noorderslag. Kortom voeten van de vloer tijdens Waterpop in het Hofpark!

Vanwege het jubileum van Waterpop is het gratis toegankelijk festival in 2007 op twee dagen: vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals we dat allemaal kennen: van 13.00 tot 23.00 uur live muziek, de festivalmarkt, spetterende theateracts en verschillende kinderactiviteiten in het Hofpark te Wateringen. Op vrijdag 10 augustus een voorafje, de details zijn nog niet bekend maar dat het smullen wordt dat is zeker! Houd de website www.waterpop.nl in de gaten voor de details.