NCRV

GRIM

GRIM bijt hond

Zaterdag 11 augustus
21.05 uur, Nederland 2

In GRIM bijt hond van de NCRV wordt gekeken naar de soms obsessieve liefde van Nederlanders voor hun hond. Ons land kent de hoogste hondendichtheid van Europa: er lopen hier 1,8 miljoen honden rond.

In deze laatste aflevering van de NCRV-reportageserie GRIM spreekt verslaggever Cees Grimbergen woedende hondeneigenaren, van wie het beest door justitie in beslag is genomen. Justitie en de AID (Algemene Inspectie Dienst) controleren steeds strenger op honden met agressieve kenmerken. Afgelopen jaar werden zelfs honden afgemaakt, omdat ze agressief zouden zijn.

Verder bezoekt hij een âboerboelâ-fokker. De boerboel -een nieuwe, uit Zuid-Afrika afkomstige hond- is de nieuwe rage in hondenland. De gemeente Assen heeft de boerboel, na diverse bijtincidenten, inmiddels verboden. Ook gaat Cees Grimbergen langs bij hondencentrum Doggyfun in Silvolde. Daar leer je met je hond dansen en wordt je hond perfect geleerd te gehoorzamen. In het Amsterdamse Bilderdijkpark schept de verslaggever behendig een drol in een zogenaamde poop-scoop, een door de gemeente verstrekt zakje om de overlast van hondenpoep te bestrijden. En âhonden-watcherâ Henk Raaff beschouwt de Hollandse hondenliefde.