Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 9 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 09-08-2007 o Met onder meer: dronken vrouwen, dronken dreigen en oplichter

Motorrijder gewond

Oostzaan, woensdag 8 augustus 2007, 14:31 uur.

Een 29-jarige motorrijder uit Koog aan de Zaan is gewond geraakt toen hij op de Coentunnelweg (A8) tegen een auto opreed die voor hem reed. De automobilist, een 73-jarige man uit Oudorp remde omdat het verkeer voor hem vertraagde. De motorrijder was afgeleid door een pechgeval op de vluchtstrook, kon het daarom niet meer beremmen en botste tegen de voorganger. De motorrijder werd per ambulance met nek-, rugklachten en vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldieven

Zaandam, woensdag 8 augustus 2007, 14:36 uur.

De politie heeft na een melding van winkeldiefstal op station Zaandam twee mannen van 18 en 19 jaar oud zonder vaste woonplaats aangehouden. Een schoenenwinkel gaf aan dat twee jongemannen ieder een paar schoenen had meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Na enig zoeken troffen de agenten het tweetal op fonkelnieuwe schoenen aan op het perron. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Verkeerscontrole

Krommenie, woensdag 8 augustus 2007, 16:51 uur.

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum 24 bestuurders bekeurd. 17 motorrijtuigen reden sneller dan de maximaal toegestane 80 km per uur. Verder werd er geschreven voor losliggende lading, niet handsfree bellen, kleven, geen hulpkoppeling op aanhanger, geen gordel en negeren van een stopteken. Twee Oost-Europese automobilisten die te snel reden moesten direct de boetes betalen voor zij verder mochten rijden.

Dronken dreigen

Purmerend, woensdag 8 augustus 2007, 17:21 uur.

Een 54-jarige man uit Zuid-Scharwoude is door de politie aangehouden omdat hij dronken was en een familielid op de Schoofstraat bedreigde. Politieagenten waren in de woning om een aangifte op te nemen wegens een eerdere bedreiging toen de man op het erf verscheen. De man was enkele uren eerder op last van justitie vrij gelaten nadat hij was gehoord voor bedreiging van zijn oma en een agent. De man riep, naar later bleek, een bedreiging in een vreemde taal naar het familielid en ging er vandoor. Door een andere surveillance-eenheid werd de man vervolgens aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Snelheid

Zaandam, woensdag 8 augustus 2007, 21:58 uur.

De politie heeft woensdagmiddag op de Provincialeweg Zaandam-Castricum op het gedeelte tussen de Houthavenkade en de Dr. J.M. den Uijlweg een snelheidscontrole gehouden. Met de apparatuur op statief werd de snelheid van bijna 1600 voertuigen gemeten. Ruim honderd voertuigen werden op de foto gezet omdat de bestuurders te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 127 km per uur terwijl maximaal 70 km per uur is toegestaan.

Oplichter

Purmerend, woensdag 8 augustus 2007, 13:16 uur.

Een 76-jarige vrouw uit Purmerend heeft de politie laten weten dat zij slachtoffer is geworden van een oplichter. Een kale, ongeveer 40-jarige man had zich bij haar woning op Oude Sluis voorgedaan als meubelstoffeerder. Hij 'repareerde' een bank in ongeveer tien minuten en presenteerde daarvoor een rekening van 350 euro. De verbouwereerde vrouw betaalde 250 euro. Door de komst van een familielid kon worden voorkomen dat er meer geld afhandig kon worden gemaakt. Een andere bejaarde bewoner van Oude Sluis heeft de man niet binnengelaten. De politie adviseert mensen geen zaken aan de deur te doen.

Drugs

Zaandam, donderdag 9 augustus 2007, 01:40 uur.

De politie heeft een 25-jarige man uit Moerdijk en een 43-jarige man uit Breda aangehouden wegens vermoedelijk drugsbezit. Agenten zagen een auto zonder verlichting wegrijden vanaf de Zilverpadsteeg. De passagier stapte op de Czarinastraat uit en liep weg. De automobilist werd aangehouden toen er in zijn auto een zakje met vermoedelijk cocaïne of speed werd aangetroffen. Na even zoeken werd de passagier aangetroffen in het Damgebied. Hij had twee zakjes met vermoedelijk drugs bij zich. Beide verdachten werden ingesloten en de zakjes in beslag genomen.

Dronken vrouwen

Zaandam, donderdag 9 augustus, 04:12 uur.

Een dronken drietal maakte het agenten lastig om hun werk te doen op de Damkade. Eén van hen, een 40-jarige Zaandamse maakte het te bont en na enige waarschuwingen werd van het trio gevorderd het Damgebied te verlaten. Hieraan werd niet voldaan en de vrouw werd onder verzet en gescheld geboeid en aangehouden. Een 72-jarige plaatsgenote van de verdachte trok herhaaldelijk de deur van de politieauto open waarna zij ook werd aangehouden. De derde persoon, een 45-jarige Zaandammer droop vervolgens mopperend af. De vrouwen werden ingesloten en de volgende ochtend na verhoor met enkele bekeuringen heengezonden.

Bliksemafleider gestolen

Zaandam, donderdag 9 augustus 2007, 09:46 uur.

Vanaf twee fabriekshallen van een verpakkingsbedrijf aan het Barndegat werd tussen woensdag 1 augustus en donderdag 9 augustus ongeveer 700 meter koperen bliksemafleider gestolen. Getuigen die iets kunnen vertellen over de dader(s) of waar het koper is gebleven worden verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam-Centrum.

Laatst gewijzigd 09-08-2007 15:13 | © Politie Zaanstreek-Waterland |