Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba


Kustwacht houdt 31 illegalen aan bij Aruba (07-08-2007)
De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft vanmorgen bij Aruba 31 illegale immigranten aangehouden. Het gaat om 24 mannen en 7 vrouwen voornamelijk afkomstig uit Colombia. De twee bemanningsleden zijn ook aangehouden.

Vanmorgen vroeg rond 01.00 uur nam de Kustwachtcutter Panter tijdens een patrouille op 4 mijl ten zuiden van Commandeursbaai (Aruba) een onverlicht vaartuig - type yola - waar. Het bootje bleek vol mensen te zitten. Bij nadere inspectie bleek dat het ging om een poging tot aanlanding van illegale immigranten. De SuperRhib van de Kustwacht moest assisteren om sommige van de mensen aan wal te brengen daar het bootje overvol was en om zou kunnen slaan.

Het bootje is opgebracht naar de Kustwachtsteiger te Savaneta. De twee bemanningsleden zijn overgedragen aan het Korps Politie Aruba en de andere 31 illegalen zijn overgedragen aan de Warda nos Costa. De kapitein is al eerder aangehouden wegens mensensmokkel. Een aantal van de illegalen zijn ook in mei aangehouden na een poging om Aruba binnen te komen. De boot is in beslag genomen. De zaak is verder in onderzoek.

© Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba