Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 7 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-08-2007

Overval Wizzl opgelost

Wormerveer, augustus 2007.

De politie denkt met de aanhouding van een 21-jarige man uit Den Haag de overval op de stationskiosk in Wormerveer te hebben opgelost. Op 15 april werd tegen elf uur in de ochtend het winkeltje op het perron door een gewapende man overvallen waarna de dader er met de buit, enkele duizenden euro's aan geld, telefoon- en strippenkaarten, vandoor ging. Direct werd door de recherche een uitgebreid onderzoek gestart waarbij naast sporen en verklaringen, beelden van een bewakingscamera werden veiliggesteld. De beelden werden na enige tijd vertoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland. Een getuige verklaarde de dader aan de hand van de televisiebeelden te herkennen. De verdachte werd in zijn verblijfplaats aangehouden en na insluiting in Zaandijk verhoord. Bij voorgeleiding bij de Rechter Commissaris bekende de man de overval en werd hij in bewaring gesteld. De buit zou zijn omgezet in geld en vervolgens opgemaakt. Er is niets meer aangetroffen.

Scootmobiel gestolen

Zaandam, maandag 6 augustus 2007, 14:46 uur.

Een 70-jarige Zaandamse heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar scootmobiel vanaf de Vrieschgroenstraat. De vrouw had haar voertuig rond twee uur in de middag geparkeerd voor de Albert Heijn supermarkt. Toen zij om half drie met haar boodschappen buiten kwam was haar blauwe driewielige scootmobiel verdwenen. Als iemand weet waar het wagentje van het merk Sterling, type Elite RS, is gebleven kan worden gebeld met het wijkteam Zaandam Zuid-Oost via 0900-8844.

Diefstal buitenboordmotoren

Uitdam, Landsmeer, maandag 6 augustus 2007.

Een bewoner van de Uitdammer Dorpsstraat heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn buitenboordmotor. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagnacht en zondagmiddag. De zwart met rood kleurige motor van het merk Mercury zat met een kabel en slot vast aan een bootje dat op de kant lag aan de straat. De staalkabel was doorgeknipt en de 5 pk motor, bouwjaar 1999, verdwenen.

Van vrijdag op zaterdag verdween van het Noordeinde in Landsmeer een witte Johnson buitenboordmotor vanaf een bootje dat lag afgemeerd achter een woning. Het slot waarmee de 5 pk motor aan de boot vast zat werd vermoedelijk vernield met een tang. Men is vermoedelijk over het water gekomen om de motor weg te nemen.

Bromfietscontrole

Purmerland, maandag 6 augustus 2007, 17:12 uur.

De politie heeft maandagmiddag op Purmerland een bromfietscontrole gehouden. De 35 gecontroleerde bromfietsers werden allemaal met een blaastest gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand had (teveel) gedronken. Er werden drie voertuigen wegens te hoge
constructiesnelheid bekeurd na een controle op de rollenbank. Twee bromfietsers werden met de lasergun op te hoge snelheid betrapt. Eén reed zonder helm en een automobilist negeerde een inhaalverbod. In de avonduren werd met de radarauto een snelheidscontrole gehouden. Er werd in beide rijrichtingen gemeten en er werden in totaal 25 voertuigen op de foto gezet die de snelheidslimiet van 50 km per uur niet in acht namen. De hoogst gemeten snelheid was 82 km per uur.

Huiselijk geweld

Zaandam, dinsdag 7 augustus 2007, 00:50 uur.

De politie heeft een 43-jarige Zaandammer aangehouden in zijn woning op verdenking van huiselijk geweld. Even voor 01.00 uur werd de politie gebeld dat er een vrouw was geslagen. Ze verklaarde tegenover de politie dat ze met een afstandsbediening tegen haar hoofd was geslagen, een kopstoot van haar man had gehad en meerdere klappen op haar rug. Ze heeft aangifte gedaan en de verdachte is na verhoor opgesloten in de cel.

Oma bedreigd

Purmerend, dinsdag 07 augustus 2007, 11:57 uur

De politie heeft een 29-jarige Amsterdammer aangehouden wegens bedreiging van zijn oma en een agent. De politie werd gebeld dat er een man voor de deur van zijn oma stond en haar bedreigde. Ter plaatse spraken agenten de Amsterdammer aan die vertelde dat hij zijn bankpasje terug wilde van zijn oma. Agenten spraken met de grootmoeder waar haar kleinzoon niet bij was. Ze vertelde een aantal dagen eerder door hem te zijn mishandeld en dat ze het pasje niet meer in haar bezit had. Met dat verhaal ging de politie terug naar beneden. De kleinzoon geloofde het niet, werd agressief en bedreigde een van de agenten. Tevens uitte hij weer bedreigingen naar zijn familie. De politie sloeg de verdachte in de boeien. De agent heeft aangifte gedaan.

Man neergeschoten

Zaandam, dinsdag 7 augustus 2007, 13:10 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een schietpartij die dinsdagmiddag kort na één uur heeft plaatsgevonden in een woning boven een metaalbedrijf aan het Barndegat in Zaandam. Iemand uit de buurt zag de gewonde man, die inmiddels naar beneden was gekomen, en alarmeerde de politie. Ter plaatse werd de plaats delict afgezet ten behoeve van forensisch onderzoek. Een buurtonderzoek is ook ingesteld. Het slachtoffer werd per ambulance in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 07-08-2007 16:24 | © Politie Zaanstreek-Waterland |