Deelgemeente Charlois Rotterdam

Barbecue- en hondenuitlaatzones in Zuiderpark

Begin augustus is Gemeentewerken Rotterdam begonnen met het plaatsen van borden bij de barbecuezones en hondenuitlaatplaatsen in het Zuiderpark.

In het Zuiderpark is geprobeerd rekening te houden met alle vormen van recreatie. De deelgemeente Charlois heeft daarom in het park een aantal plaatsen aangewezen waar honden mogen worden uitgelaten en waar gebruikers kunnen barbecuen. Omdat er tot voor kort nog geen borden stonden, weten veel gebruikers niet waar zij aan toe zijn. Als er borden staan kunnen de boswachters en de medewerkers van Stadstoezicht handhaven als gebruikers van het park zich niet aan de regels houden.

Hondenuitlaatzones

De hondenuitlaatplaatsen in het Zuiderpark zijn:
- Carnissedreef: aan weerszijden van de paden vanaf de Carnissedreef rond de watergang;

- Oldegaarde: aan weerszijden van het pad vanaf de Oldegaarde t.h.v. de Dirkslandstraat naar de Promenade tot de kruising met het eerste pad;
Het eiland ten westen van het kruispunt van de Zuiderparkweg en de Ahoyweg is aangewezen als losloopgebied.

Het Avontureneiland, het nieuwe speeleiland in het Zuiderpark, is voor honden verboden terrein. Datzelfde geldt voor de barbecuezones.

Barbecuen

Barbecuen mag op:


- het veld ten westen van de Groene Kruisweg, ten zuiden van landhuis De Oliphant;


- het grasveld ten zuiden van de Promenade ter hoogte van het sportcomplex van Coal en ten westen van Restaurant Meerzicht;


- het grasveld westelijk van de kanovijver;


- een klein gebied ten zuidoosten van het Avontureneiland;


- een deel van de Vaanweide.