Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zestigjarig huwelijksjubileum

Op 30 juli waren de heer en mevrouw Van der Laan zestig jaar getrouwd (foto: fotopersbureau Cor Vos). Op maandag 30 juli 2007 was het zestig jaar geleden dat de heer Van der Laan en mevrouw Van der Laan-Goudswaard elkaar het jawoord gaven.

Ze leerden elkaar kennen na een bioscoopuitje van mevrouw. Buiten raakte mevrouw met meneer aan de praat en van het één kwam het ander, een huwelijk. Het echtpaar heeft elf jaar ingewoond bij de ouders van mevrouw Van der Laan-Goudswaard aan de Breeweg.

De heer Van der Laan heeft in de Scheepsbouw als aanbouwer / samensteller bij Scheepswerf Piet Smit gewerkt. Verder is hij zestig jaar actief geweest bij Accordeonvereniging Vieux Camarades. Hij is daar als speler begonnen en uitgegroeid tot dirigent. Als dank voor zijn inzet heeft de heer Van der Laan een Erasmusspeld en een koninklijke onderscheiding gekregen. Mevrouw Van der Laan-Goudswaard heeft enkele jaren in het bestuur van de vereniging gezeten. Ook heeft zij de modevakschool gevolgd in de jaren 30. Zij heeft hierdoor veel handwerk en naaiwerk gedaan.

Ed Goverde, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Buitenruimte & Wijkzaken van de deelgemeente Charlois, ging hen feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje.