Deelgemeente Charlois Rotterdam

In de prijzen

Op 21 juli trad ABC Brass op tijdens het Brassbandfestival in de Tarwewijk (foto: fotopersbureau Cor Vos). Maar liefst drie keer in de afgelopen weken zijn Charloisers in de prijzen gevallen.

Zon drie weken geleden werd bekend dat café Courzand op Heijplaat de Koffietrofee van stichting Ketelbinkie heeft gewonnen. Naast de kwaliteit van de koffie en de goede dienstverlening werd hierbij ook de ambiance, omschreven als 'Rotterdams met havenuitstraling', hoog gewaardeerd.

Aan de vooravond van het Zomercarnaval, op vrijdagavond 27 juli werd de Battle of the Drums uitgevochten. ABC Brass uit de Millinxbuurt won hierbij de eerste prijs en mag een jaar lang de titel beste brassband van Nederland dragen én mag naar het Nottinghill Carnival in Londen om mee te lopen in de parade.

Een paar dagen daarna werd bekend dat streetdancegroep S-Tripple-T in oktober Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het WK Streetdance in Belgrado. De club meiden, in de leeftijd van 10-13 jaar, traint zeker drie keer per week in een Charloise sportschool als voorbereiding op het WK. Eerder dit jaar won S-Triple-T het Nederlands kampioenschap.