Deelgemeente Charlois Rotterdam

Strandpret in Pendrecht

Volop waterpret tijdens de Beachweek in Pendrecht (foto: fotopersbureau Cor Vos). Niet met vakantie en toch volop strandpret? Hoe kan dat? Nu, neem zon 80 kuub zand, een groot openluchtzwembad en diverse andere attracties en richt een Charlois plein in als een echte beach.

Voor het tweede jaar werd op Plein 1953 in Pendrecht de Beachweek gehouden. Tussen 31 juli en 3 augustus konden kinderen uit de wijk iedere middag genieten van sport, spel, cultuur en ander vermaak, met als thema Caribische piraten.

Daarom: workshops en optredens van steel- en brassbands, een piratenschip waarop kon worden geklommen en geklauterd en heel veel als vervaarlijke piraten geschminkte kinderen. En natuurlijk veel waterpret; van vlotjevaren en waterfietsen op de vijver tot zwemmen in een echt openluchtzwembad, of poedelen in de opblaasbadjes voor de kleintjes. Verder kon volop worden gesport, honkbal, voetbal, tennis en volleybal;

Elke dag stonden weer nieuwe activiteiten op het menu, zoals een heuse zeephelling, salsa workshop en een karaokewedstrijd. Het mooie weer van de afgelopen week maakte het strandfeest compleet.

De Beachweek Pendrecht is georganiseerd door Thuis op Straat en Glue International.
Van 27 t/m 31 augustus wordt ook het Slingeplein in Zuidwijk omgetoverd tot gezellige Beach.