Politie Gelderland-Midden

Politie pakt vijf verdachten op na opsporingsbericht
Publicatiedatum: 7-8-2007 16:21:33

OTTERLO/EDE - Door de Edese politie zijn vijf verdachten opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij de mishandeling van een dertigjarige man in Otterlo in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag 1 augustus. Na het voorval deed de politie een oproep naar getuigen via de kranten en TV-Gelderland. Enkele getuigen reageerden daarop waarna de verdachten konden worden aangehouden.

De vijf verdachten zijn een zestienjarige jongen uit Zwanenburg, twee achttienjarige jongens uit Den Haag, een zestienjarige jongen uit Bodegraven en een achttienjarige Harskamper. Zij zouden die nacht het dertigjarige slachtoffer hebben geslagen na een verkeersruzie op de Harskamperweg in Otterlo. Het slachtoffer, afkomstig uit Herpen, raakte daarbij gewond en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De vier verdachten bleken op een camping in de buurt te verblijven. Mede aan de hand van tips naar aanleiding van een opsporingsbericht in kranten en op tv konden de vier afgelopen maandag en dinsdag worden aangehouden.

IJzeren staaf
De vijf hebben inmiddels hun aandeel in de zaak bekend. Bij de mishandeling zou door een van de verdachnten gebruik zijn gemaakt van een ijzeren staaf. De vijf verdachten zitten nog vast en zullen aanstaande donderdag worden voorgeleid aan justitie. (07-118652)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---