Circuit Park Zandvoort


---

---

Trophy of the Dunes

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Het eerste weekend van september zal het Dutch Power Pack weer te gast zijn op Circuit Park Zandvoort. Na een bezoek aan TT-Circuit Assen en het Belgische circuit van Zolder keren alle bekende nationale raceklassen terug naar hun thuiscircuit. Op de zaterdag zal het programma om 9:00 uur beginnen. Op de zondag zal de eerste race om 10:00 uur van start gaan.

De Samsung BMW 130i Cup heeft in haar tweede jaar al vele malen bewezen een spektakel klasse te zijn. De 272 pk sterke BMW's zullen tijdens het eerste weekend van september twee races rijden. De eerste race zal gaan over 10 ronden. Later op de dag zal een tweede race verreden worden over 16 ronden, waarbij de winnaar van de eerste race, vanaf een achtste plaats zal moeten starten, volgens het zogeheten reversed-grid systeem. Aan de leiding gaat op dit moment Ricardo van der Ende, maar rijders als Tim Coronel, Jan Joris Verheul, Duncan Huisman, Jan Lammers en Donald Molenaar maken ook een goede kans op de overwinning.

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=3&isframe=true&autorotate=true

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Ook de Dunlop SportMaxx Clio Cup zal tweemaal in actie komen. De eerste race zal op de zaterdag verreden worden en zal gaan over 45 minuten. Tijdens deze race dienen alle rijders ook een verplichte pitstop te maken. Naast spannende momenten op de baan, spelen de pitstops dus ook een grote rol. Op de zondag zal een sprintrace worden verreden over 12 ronden. Pim van Riet kende een matig weekend op Circuit Zolder. Met slechts een voorsprong van drie punten op Tim Buijs ligt het kampioenschap nog geheel open. Ook Melvin de Groot zal goed willen scoren bij de Trophy of the Dunes. Hij ligt slechts een punt achter op Buijs. De strijd in de Dunlop SportMaxx Clio Cup is altijd hevig, dus spektakel lijkt gegarandeerd.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Datzelfde spektakel kan verwacht worden bij de Formule Ford. Francesco Pastorelli begon het seizoen met een riante voorsprong op zijn concurrenten, maar het gevecht om de punten is hevig losgebarsten. Zo zullen de Noor Anders Krohn, Rogier Jongejans, Simon Knap en Henk Vuik gebrand zijn op een goede klassering. Ook in de ZETEC divisie zijn er nog diverse rijders die kans maken op de titel. Zo wordt leider Auke Genemans nauw gevolgd door Michel Florie en de Zandvoorter Jan-Paul van Dongen. De resultaten bij de Trophy of the Dunes zullen dus erg belangrijk voor het kampioenschap zijn.

Bij de SEAT Cupra Cup ligt het kampioenschap nog open. Het sterke Match Racing duo van Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde krijgen steeds meer tegenstand van het Racing Team Koninklijke Landmacht met Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot. Ook equipes als Teamwork Racing en Auto Century hebben echter de smaak te pakken en kunnen het de twee leidende teams dus nog behoorlijk lastig maken.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Het beginjaar van de Formido Swift Cup mag zeker succesvol genoemd worden. Vanaf de Paasraces wordt het publiek telkens getrakteerd op een groot aantal gevechten door het hele veld. Ook de dames in deze klasse weten het de mannen vaak lastig te maken. Op het circuit van Zolder was het Tim van Gog die het de leider in het kampioenschap, Steve Kirsch, behoorlijk lastig wist te maken. In het kampioenschap zijn nog zes races te gaan, met twee daarvan tijdens de Trophy of the Dunes. Aan de start worden meer dan twintig auto's verwacht.