Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (7/8)

TILBURG, 7 augustus 2007

Winkeldieven betrapt in campingwinkel

HILVARENBEEK: Gisteravond zijn omstreeks 18.20 uur in een supermarkt op het terrein van de Beekse Bergen twee winkeldieven betrapt. Een 16-jarig meisje uit Riel stopt in de winkel een fles rode wodka van het merk Petrikov met een waarde van 7.45 euro in de tas van een 16-jarige Tilburgse vriend. Hierna liepen ze zonder de fles alcohol te betalen de winkel uit. Een klant had echter de diefstal waargenomen en waarschuwde een medewerker. Aanvankelijk gaf de Tilburgse knaap een valse naam op. Zij worden indien hun ouders daar mee instemmen doorverwezen naar Bureau Halt.

Oisterwijker rijdt op gestolen motorfiets

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Baden Powellaan een 19-jarige Oisterwijker aangehouden die op een motorfiets reed zonder kentekenplaat. Bovendien bleek aan de bestuurder geen rijbewijs afgegeven te zijn. Bij nader onderzoek aan het framenummer, bleek dat de motorfiets begin juli gestolen was vanaf de Hoevenseweg. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hij beweert dat hij het voertuig geleend had van een onbekende man en bezig was met een proefrit.

Automobilisten in Tilburg allemaal nuchter

TILBURG: De politie heeft gisteren tussen 04.00 en 09.30 uur op de Ringbanen Oost, West en Zuid een alcoholcontrole gehouden. Er werden 400 blaastesten afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek echter teveel alcohol te hebben gedronken. Wel werd de onverzekerde auto van een 25-jarige Tilburger in beslag genomen. Ook bleek deze persoon die de als bestuurder optrad geen rijbewijs te hebben. Ook hiervoor krijgt hij een proces-verbaal.

Bejaarde winkeldief aangehouden

TILBURG: Gistermiddag is in een supermarkt op het Wagnerplein een 74-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Hij stopte diverse levensmiddelen zoals een blikje bier, tonijn, een slaatje en kruidenboter in zijn jaszak en rekende deze niet af bij de kassa. Hij werd bij de diefstal gadegeslagen door een medewerker die hem aansprak. De spullen hadden een gezamenlijke waarde van 5,43 euro. De man krijgt een proces-verbaal. Hij kon geen verklaring geven voor zijn gedrag, het was in elk geval niet vanwege financiële noodzaak.

Nieuwe indeling wijkagenten in Oisterwijk / Moergestel

OISTERWIJK / TILBURG: De politie van het team Tilburg-Oisterwijk maakt bekend dat vanaf 1 augustus 2007 de navolgende wijkagenten werkzaam zijn in de gemeente Oisterwijk

· Ron Oosterwijk: Moergestel
· Cees Pasmans: Oisterwijk Noord
· Jan Vollenberg: Oisterwijk Zuid / Centrum
· Raymond Stoops (stage in het kader van zijn opleiding): Oisterwijk Zuid / Centrum

Vanaf maart 2007 maken de wijkagenten in Oisterwijk deel uit van het politieteam Tilburg-Oisterwijk. Dit team heeft verder als werkgebied Tilburg Noord, Berkel-Enschot en Udenhout. De teamchef is dhr. Jack van Gompel.

Wijkagent Bob Visser heeft na lange tijd Oisterwijk verlaten. Hij zet zijn carrière en deskundigheid voort in de Tilburgse wijk Heikant-De Schans.

De nieuwe gebiedsindeling vloeide voort uit het reorganisatieproces Zien naar 2010. In de regio Midden en West Brabant werd het aantal geografische politieteams terug gebracht van 29 naar 18. De reorganisatie van de politie heeft als grote voordeel dat de wijkagenten zich nu vrijwel geheel kunnen richten op toezicht en handhaving in de wijk en buurt. Immers de spoedmeldingen worden verzorgd door een speciaal Noodhulpteam en gaan dus niet meer ten koste van de aandacht voor de wijk.

De veranderingen van de politie hebben geen gevolgen gehad voor de bereikbaarheid. Zo kan er nog steeds aangifte gedaan worden op het bureau in Oisterwijk. Het team Tilburg-Oisterwijk is bereikbaar via 0900-8844 of per e-mail
team-tilburg-noord.wijksecretariaat@mw-brabant.politie.nl

Auteur: Willem van Hooijdonk