Gemeente Geldrop-Mierlo


TER INZAGE: NOTA "RECREATIE IN HET BUITENGEBIED"

De Wet op de openluchtrecreatie (WOR) bevat een vergunningenstelsel voor het kamperen.
De WOR wordt met ingang van 1 november 2005 gefaseerd ingetrokken. Dit past binnen de plannen van het huidige kabinet om de bureaucratie en de "regelzucht" te verminderen. Tot 1 januari 2008 blijft het vergunningenstelsel voor het kamperen nog van kracht. Zo kunnen gemeenten zich voorbereiden op de situatie dat er geen landelijke kampeerregelgeving meer bestaat. Zij moeten het kampeerbeleid dan zelf vorm gaan geven. De gemeente Geldrop-Mierlo doet dit in de nota "Recreatie in het Buitengebied''.

Daarnaast is een start gemaakt met de herziening van het bestemmingsplan buitengebied, waarbinnen "recreatie" een van de thema's is. De nota "Recreatie in het Buitengebied" kan een bouwsteen zijn voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. In de nota worden de verschillende vormen van recreatie besproken en zijn er locaties aangewezen waar deze mogelijk kunnen worden gesitueerd.

TER INZAGE

Van woensdag 8 augustus tot en met dinsdag 4 september ligt de nota "Recreatie in het Buitengebied" ter inzage op het gemeentehuis aan de Hofstraat 4 in Geldrop. U kunt hierop tot en met 4 september reageren. Uw reactie kunt u richten aan Sander Mom, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.
Voor vragen kunt u bellen naar Barbara Savelsberg of Sander Mom. Zij zijn te bereiken via de telefoonnummers (040) 289 37 68 en (040) 289 37 67 of via b.savelsberg@geldrop-mierlo.nl en s.mom@geldrop-mierlo.nl.