Persberichten Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 07-08-2007

Ongeval met beknelling

UTRECHT Op maandagochtend vond een ongeval plaats tussen twee personenautos op de Rijksweg A2 ter hoogte van afslag De Meern. Een 64-jarige vrouw raakte gewond.

Omstreeks 10.30 uur verloor een bestuurster van een personenauto, een 64-jarige vrouw uit s Hertogenbosch, door nog onbekende oorzaak de macht over stuur. De vrouw reed op de linkerrijstrook van de Rijksweg A2, komende uit de richting Nieuwegein en gaande in de richting van Amsterdam, ter hoogte van afslag De Meern (knooppunt Hooggelegen). Rechtsachter haar reed een personenauto met hierin vier inzittenden. Op een gegeven moment wisselde de 64-jarige vrouw van rijstrook door naar rechts uit te wijken, zonder de bestuurster van de andere personenauto voor te laten gaan. Hierdoor ontstond tussen beide een aanrijding, waarna de auto van de 64-jarige over de kop sloeg en uiteindelijk op de zijkant half onder de rechtervangrail terechtkwam. In samenwerking met de brandweer en personeel van de ter plaatse gekomen traumahelikopter is het slachtoffer uit haar voertuig gehaald. Het slachtoffer is met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het UMC. Vermoedelijk met alleen een wond aan haar linkerarm. De vier inzittenden van de andere auto (een vrouw met drie kinderen) bleven ongedeerd.

Verdachte situatie

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden die zich verdacht gedroeg op het Jaarbeursplein.

Agenten zagen omstreeks 04.00 uur een man op het Jaarbeursplein lopen die bij het zien van de agenten een hamer weggooide. Agenten controleerden de man en na fouillering bleek dat hij een mes in zijn achterzak en een plamuurmes in zijn tas. Ook bleek dat hij een schroevendraaier had achtergelaten bij de daar geparkeerde fietsen. Hierop werd de man, een 37-jarige Utrechter, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Beroving

UTRECHT In de nacht van zondag 5 op maandag 6 augustus is een 35-jarige man uit De Meern op het Stationsplateau beroofd door drie mannen.

De man loopt omstreeks 05.00 uur de trap op bij het taxiplatform om naar het station te gaan. Vervolgens wordt de man van achteren door een persoon bij zijn middel vastgepakt en door twee andere personen beroofd van zijn passen en twee mobiele telefoons. Hierna rennen de drie verdachten weg in de richting van het station.

Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Paardenveld, via telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie trof maandagmiddag in een woning aan de Loderlaan een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Naar aanleiding van een anonieme melding stelde de politie een onderzoek in. Ter plaatse hoorden agenten het constante gebrom van een afzuiginstallatie. Hierop werd de eigenaar van de woning gebeld. De politie trof in de woning een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met 116 hennepplanten van ongeveer 9 weken oud. Ook troffen agenten twee droognetten aan, waarop hennepafval lag. De verdachte, een 27-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden op grond van de Opiumwet en overgebracht naar het politiebureau. De gehele hennepkwekerij, inclusief de hennepplanten, zijn inbeslag genomen. De verdachte legde een bekennende verklaring af.