Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 32 2007

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving

14 augustus 2007 om 19.30 uur


- Ondersteuning mantelzorgers en vrijwilligers


- Jaarrekening 2006 GGD


- Aanwijzing vertegenwoordigers in externe organen


- Aankleding N271 en inrichting toeristische overstapplaatsen


- Nieuwbouw gemeentewerf / brandweerkazerne


- Aanpassing gemeentehuis

Commissie Grondgebied

15 augustus 2007 om 19.30 uur


- Voorlopig ontwerp Centrumplan Mook en beantwoording zienswijzen


- Halteplaats Molenhoek spoortraject Nijmegen-Roermond (toelichting vanuit Stadsregio)


- Nieuwbouw gemeentewerf/brandweerkazerne


- Begroting 2008 en meerjarenraming MARN


- Besluit op bezwaarschriften tegen voorbereidingsbesluit voor o.a. een aantal percelen gelegen aan de Lierweg te Molenhoek


- Voorbereidingsbesluit 3-tal gebieden, t.w. NS-terrein, Jachthaven Eldorado en Bungalowpark Molendal

Commissie Begroting en Rekening

16 augustus 2007 om 19.30 uur


- Onderzoek kostendekkende leges


- Dekking kosten toekomstvisie Mook en Middelaar


- Krediet aanpassing gemeentehuis


- Krediet nieuwbouw gemeentewerf / brandweerkazerne

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

Rijksweg 132 uitbreiden opslagloods en 19 juli 2007

oprichten spoelplaats met mestvaalt

Molenhoek:

Rijksweg 18 reclame aan de voorgevel 24 juli 2007

bedrijfsgebouw

Winkelcentrum Molenhoek 3 vlaggenmasten met 26 juli 2007

(sectie A, nummer 6647) banieren

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Rijksweg 18 reclame aan de voorgevel

Franciscanessenstraat/ nieuwbouw drie vrijstaande

Hoeveveld, (bouwnrs. 21, woningen (deel uitmakende

23 en 24) van project nieuwbouw negen

vrijstaande woningen)

Middelaar:

Pastoorsdijk 11 gedeeltelijk veranderen surfloods

en uitbreiding met bedrijfswoning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG MONUMENTENVERGUNNING

Adres:

Middelaar:

Eindweg (sectie C, nummer 169, tussen huisnrs. 4 en 8) renoveren Mariakapel

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen vanaf woensdag 8 augustus 2007 tot en met dinsdag 18 september 2007 tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis aan de Raadhuisplein 6 te Mook.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen tot vergunningverlening kenbaar maken. Degene die onverschoonbaar niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147

Verleende kapvergunningen

Perceel
Omschrijving Herplantplicht

Middelaar:

Dorpstraat 23 1 esdoorn

1 boom tweede grootte

Inzage: met ingang van de dag na verzending d.d. 26 juli 2007

Inspraakmogelijkheden:

* Bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

* Voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur

Ruimtelijke ordening

Onherroepelijk bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken, gelet op het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de goedkeuring van

het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/ Middelweg, perceel bloembollenbedrijf e.o. onherroepelijk is geworden.

Dit bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het vm. bedrijfsperceel van het bloembollenbedrijf Hoeveveld 19 e.o. te Molenhoek in de vorm van een drietal percelen voor kleinschalige bedrijvigheid, alsmede van een achttal woningen, aansluitend aan het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg.

Inzageperiode: met ingang van 8 augustus 2007 ligt dit bestemmingsplan voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (via publieksbalie).

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

..

Evenementen

Feesttent kermis Middelaar

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor het plaatsen van een feesttent aan de Dorpsstraat in Middelaar en het daarin organiseren van festiviteiten gedurende de kermis van 15 t/m 17 september 2007. Het besluit is 6 augustus 2007verzonden.

Inzage: tot 6 weken na verzenddatum besluit.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131.

..

Honden aan de lijn!!

In artikel 2.4.17 van de Algemene plaatselijke verordening is het aanlijnen van honden geregeld. De bedoeling hiervan is om overlast, (verkeers)hinder, schade en verontreiniging door honden te voorkomen. Het blijkt dat het aanlijngebod niet altijd nageleefd wordt. Dit geeft ons aanleiding deze regels onder uw aandacht te brengen.

Tijdens het uitlaten van uw hond binnen de bebouwde kom moet deze altijd aangelijnd zijn. Dit geldt niet alleen op de weg, het trottoir of de berm maar ook in een park of plantsoen. U mag uw hond bovendien niet laten lopen op een openbare kinderspeelplaats, zandbak of speelweide. Buiten de bebouwde kom hoeft u uw hond niet aan te lijnen, mits u uw hond onder controle hebt en deze geen hinder of gevaar oplevert voor mens en dier. Uitzondering hierop zijn de gebieden in beheer van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Deze hebben eigen regels omtrent het aanlijnen van honden, welke duidelijk vermeld staan op de toegangsborden. Veelal geldt in die gebieden een algeheel aanlijngebod en mogen honden daar niet loslopen.

Wij doen een dringend beroep op alle hondenbezitters de regels te respecteren en hun hond binnen de bebouwde kom aan te lijnen. Onze toezichthouder zal hierop toezien en daar waar nodig handhavend optreden.

..

Afsluiting provinciale weg N271 Venlo-Nijmegen

tussen Mook en Plasmolen

De provincie Limburg verricht in de periode van 13 augustus tot en met 16 augustus 2007 onderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg N271 Venlo-Nijmegen tussen Plasmolen en Mook van km 120.10 (ter hoogte van aansluiting Zevenbergseweg/Witteweg in Plasmolen) tot km 121.90 (bebouwde kom Mook).

De werkzaamheden bestaan uit het frezen en aanbrengen van nieuwe deklagen en het aanbrengen van nieuwe belijningen. Ten behoeve van deze werkzaamheden wordt de provinciale weg in beide richtingen volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt op de N271 ter hoogte van Malden en Gennep omgeleid via de autosnelweg A73. Mook en Plasmolen blijven bereikbaar.

Fiets/bromfietsverkeer blijft gedurende de volledige periode in tenminste één richting mogelijk.

Door weersomstandigheden is het mogelijk dat de werkzaamheden worden uitgesteld. Mocht deze situatie zich voordoen dan wordt u hierover tijdig geïnformeerd.

Voor nadere informatie over de werkzaamheden of bereikbaarheid van uw woning/bedrijf kunt u contact opnemen met de heer Vluggen van de afdeling Provinciale Wegen van de provincie Limburg, telefoonnummer 043 389 71 34.


---

---

Straattheater

Woensdag 8 augustus 2007 wordt op de Maaskade in Mook in het kader van het Limburg festival een straattheater opgevoerd. De voorstelling bestaat uit humoristische circusacts van het Tumble Circus.

In deze Iers-Zweedse cocktail worden de ingrediënten humor, knappe circusstaaltjes, brute kracht, vertrouwen in elkaar en een vleugje romantiek gemixt tot een smakelijk geheel. Het wordt een voortdurend gevecht tussen man en vrouw, die toch vooral ook vriendjes van elkaar willen blijven.

De act begint om 14.00 uur en duurt ca 1,5 uur. Om dit mogelijk te maken wordt de toegangsweg tot de Maaskade afgesloten voor het verkeer vanaf 12.00 uur tot ca. 17.00 uur.