NCRV

Korte lontjes

Wie krijgt Erik Hulzebosch op de kast?

Donderdag 9 augustus 2007
20.50 uur, Nederland 2

In de vierde aflevering van Korte lontjes van de NCRV zien we wat de irritaties zijn van schaatser en zanger Erik Hulzebosch. Is deze rustige inwoner van de gemeente Gramsbergen snel âop de kastâ te krijgen of is hij zo relaxed als hij zich voordoet en maakt hij zich totaal niet druk om alledaagse ergernissen.

Zijn er eigenlijk wel ergernissen in het idyllische Gramsbergen, of heeft deze ogenschijnlijke oase van rust haar eigen problemen? Grote steden kampen vaak met parkeerproblemen. Hoe zit dat in een dorp als Gramsbergen?

Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de Nederlanders zegt niet of weinig plezier te beleven aan een bezoek aan de supermarkt. In de top vijf lijst van ergernissen staat op nummer twee âlang wachten bij de kassaâ. In deze aflevering zien we of dat voor Gramsbergen ook geldt. Erik is iemand die van snelheid houdt, dus hoe reageert hij als de politie langs komt om zijn rijgedrag te bespreken?

In 1997 was hij de grote favoriet voor winst van de Elfstedentocht. Hij werd op een meter achterstand tweede achter winnaar Henk Angenent. Blijft dit een punt van irritatie, of heeft hij er nu vrede mee?

Korte lontjes laat op een ludieke manier zien hoe de verborgen camera registreert hoe mensen hun geduld verliezen in situaties waar iedereen in het dagelijkse leven mee te maken krijgt. We zijn in Nederland wel erg snel geïrriteerd. We irriteren ons in het verkeer, aan mensen die onze privacy verstoren, teveel regeltjes, slechte bediening en rokers.

Dat dagelijkse ergernissen ook voorkomen in het leven van Bekende Nederlanders en in iedere willekeurige plaats in Nederland, laten Humberto Tan, Giel Beelen, Henk Westbroek, Erik Hulzebosch, Jochem Myjer, Harm Edens, Syb van der Ploeg en Pierre Wind zien. In iedere aflevering neemt Jetske van den Elsen een van hen mee naar hun eigen stad, waar zij hen confronteert met een aantal herkenbare stekeligheden. En ook zij worden op de proef gesteld: hoe kort is hun lontje?