Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

CDA stelt vragen over bereikbaarheid haven en voortgang Havenplan 2020

Het CDA heeft op maandag 6 augustus 2007 door schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor de voortgang van de doelstellingen en acties van het in 2004 vastgestelde Havenplan 2020 onder het motto: Ligt onze kwaliteitshaven op stoom?

Bereikbaarheid haven

Specifieke vragen heeft de fractie over de bereikbaarheid van de haven in de toekomst, maar ook als de A15 wordt verbreed. Tijdens de werkzaamheden moet er alles aan gedaan worden om te zorgen dat het verkeer geen hinder ondervindt en de doorstroming normaal plaatsvindt. Verder vraagt de CDA/fractie om een aanvalsplan om te zorgen dat de haven bereikbaar blijft.

Tussenrapportage havenplan

Het Havenplan 2020, is met inspanning van vele partijen in de stad tot stand gekomen en nu, 3 jaar later ziet de CDA-fractie dat hard gewerkt wordt aan de 5 majeure opgaven. We willen graag zien wat er inmiddels van dit plan gerealiseerd is, waar de knelpunten liggen en hoe deze opgelost gaan worden. De CDA fractie heeft veel vragen en hoopt dat met een tussenrapportage een deel daarvan al beantwoord kan worden.

Kwalitatieve verbetering haven

Tot slot vraagt de CDA fractie aan het college wat de stand van zaken is wat betreft de voortgang van de kwalitatieve ontwikkeling van de haven. Ten eerste betreft dit de samenwerking met kennisinstituten ter vergroting van de innovatiekracht. Ten tweede het vergroten van de veelzijdigheid van de haven door meer diverse bedrijven aan te trekken en een bijdrage te leveren aan 'supply chain management'

Als bijlage treft u volledigheidshalve de schriftelijke vragen aan.

Rotterdam, 6 augustus 2007

-------

Noot voor de redactie/