Gemeente Dongen


Metershoog Dongens gemeentewapen siert burgemeesterskamer

De kamer van burgemeester Simone Dirven heeft sinds kort een opvallende blikvanger: een levensgrote schildering van het Dongense gemeentewapen.

De kunstenaar Jan van Broekhoven aan het werk Burgemeester Simone Dirven heeft de kunstenaar Van Broekhoven persoonlijk benaderd voor de opdracht. De kamer van de burgemeester moet als zondanig herkenbaar zijn, vind ik. Voor deze verandering was er eigenlijk geen onderscheid tussen de burgemeesters- en de wethouderskamers.

Persoonlijke noot
Met de schildering krijgt de burgemeesterskamer een persoonlijke noot. Simone Dirven: Ik vond dat er een ongezellige ziekenhuissfeer hing. Daar voelde ik me niet prettig bij en het voelde niet als mijn kamer. Ik hou er van om afbeeldingen op te blazen tot een groter formaat. Daarom heb ik een prachtige muurschildering van het Dongense gemeentewapen laten maken. En het is schitterend geworden!

Kunstenaar
Jan van Broekhoven, oud-medewerker van de gemeente en kunstenaar, is verantwoordelijk voor de fraaie wandschildering. Van Broekhoven is ook de maker van De Zonnevogel, het openbare kunstwerk op de hoek Kanaalstraat Kastanjestraat.

Het eindresultaat

Laatst gewijzigd: 6-8-2007