Dienstenbond CNV

Nieuws

5 augustus 2007

Getronics en KPN kunnen elkaar versterken

Vorige week zijn de bonden geïnformeerd over de voorgenomen overname van Getronics PinkRoccade (GPR) door KPN. In principe staat CNV Dienstenbond daar positief tegenover, op voorwaarde dat de arbeidsverhoudingen en de arbeidsvoorwaarden minimaal op hetzelfde niveau blijven en dat gedwongen ontslagen kunnen worden vermeden. Over de geplande overname en de gevolgen voor werknemers zal de bond binnenkort overleg voeren met de werkgever.

Na het geruisloos verdwijnen van de Amerikaanse belangstelling, leek het even rustig aan het front te zijn, maar niets is minder waar. KPN dat vorig jaar afhaakte, blijkt nu een serieuze koper te zijn. Alhoewel we graag hadden gezien, dat het voor de medewerkers van GPR nu eens een tijdje rustig zou blijven, zijn wij in eerste instantie toch gematigd positief over deze eventuele overname. Waarom? In de eerste plaats zijn we tevreden met een Nederlandse koper. Wij nemen aan, dat de Angelsaksische cultuur uitblijft en de arbeidsverhoudingen niet veranderen. Ook de arbeidsvoorwaarden zullen wat ons betreft geen grote wijzigingen ondergaan. Wel gaan wij er van uit, dat er ruimte komt voor meer salarisverhoging. Ten tweede denken wij, dat er niet veel overlap is in werkzaamheden van KPN, maar juist meer versterkende elementen. Ons uitgangspunt is, dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat, daar waar er sprake is van dubbele functies, dit wordt opgelost door natuurlijk verloop.

Rust in de tent
Wij zullen aangeven bij de werkgever, dat de medewerkers gebaat zijn bij rust in de tent. Voorlopig dus zo min mogelijk veranderingen. Betrouwbaarheid staat bij GPR hoog in het vaandel. Betrouwbaar moet de werkgever dus ook zijn naar zijn medewerkers. CNV Dienstenbond zal uiteraard de gang van zaken dan ook kritisch blijven volgen en regelmatig met de werkgever overleggen.

Voor de volledige nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd, kijk bij Nieuws/Zakelijk