Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Nieuwe verzekering vermindert risico's voor kleinere ICT-bedrijven

Woerden, 6 augustus 2007

ICT~Office introduceert in samenwerking met assurantiemakelaar Aon Nederland een standaard beroepsaansprakelijkheidsverzekering, speciaal voor MKB-bedrijven in de ICT-branche. Een verzekering die vaak heel moeilijk of niet te verkrijgen is voor kleinere ICT-bedrijven. Deze verzekering vergroot het speelveld van MKB-bedrijven en kan het aantal faillissementen onder deze bedrijven verminderen.

Twee op de drie ICT-bedrijven heeft geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit brengt grote risico's met zich mee. Wanneer klant en ICT-bedrijf bij problemen niet tot een oplossing komen, kan een forse aansprakelijkheidsclaim volgen. Deze claims lopen uiteen van duizenden tot miljoenen euro's en kunnen bij aansprakelijkheid leiden tot het faillissement van een MKB-bedrijf. Daarnaast eisen opdrachtgevers, vooral bij de overheid, steeds vaker een dergelijke verzekering van ICT-bedrijven. De nieuwe verzekering zorgt er voor dat MKB-bedrijven nieuwe markten kunnen betreden.

Website www.ictverzekeringen.nl
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering die vandaag op de markt komt, is speciaal ontwikkeld voor MKB-bedrijven in de ICT-branche met een omzet tot ¤3 miljoen per jaar. Voor bedrijven met een hogere omzet moet een verzekering op maat worden gemaakt. Op www.ictverzekeringen.nl staat alle informatie over de verzekering, de voorwaarden en de premies. Bovendien kunnen bedrijven hier direct een verzekering afsluiten. Leden van ICT~Office krijgen een jaarlijkse korting op de premie.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------
Noot aan de redactie (