AutoRai

Zeges voor equipes Hoekzema/Oudshoorn en De Groot/Kuus in Seat Leon Cupra Cup op Zolder

(8/6/2007)
Op het circuit van Zolder (België) wonnen Pim Hoekzema en Rene Oudshoorn afgelopen zaterdag de 2-uursrace. Het duo kwam tijdens de Zandvoort Masters of Formula 3 @ Circuit Zolder verrassend als winnaar over de meet. Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur legden beslag op de tweede plaats, terwijl Dennis de Groot en Menno Kuus de laatste champagnefles mochten ontkurken.

De leiders in het kampioenschap Morien en Duivenvoorde moesten genoegen nemen met vierde plaats. Op zondag mochten Kuus en De Groot op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Equipe Kroes/Bakker werd na een spannend gevecht met equipe Van der Sloot/Verschuur tweede. De dames van de Koninklijke Landmacht eindigde op de derde positie. Door een kapotte distributieriem vertrok equipe Morien/Duivenvoorde vanuit de pitstraat en verloren daarmee waardevolle punten om het kampioenschap.

In de tussenstand voert Morien/Duivenvoorde wel nog steeds het klassement aan. De Match Racing 2 coureurs hebben totaal 136 punten verzameld. Van der Sloot/Verschuur volgen op de tweede plaats met 117 punten. Door de overwinning van Kuus/De Groot steeg het team van Match Racing 3 naar de derde positie met 83 kampioenschappunten.

KWALIFICATIE:
Door het krappe tijdschema moesten de deelnemers van de SEAT Cupra Cup direct beginnen met de kwalificatie. Een moeilijke opgave voor sommige deelnemers die nog nooit op het Belgische circuit hadden gereden. Equipe Morien/Duivenvoorde pakte na twintig minuten de poleposition. Equipe Johan Kraan/Gerrie Willems legde verrassend beslag op de tweede stek, terwijl het duo Hoekzema/Oudshoorn op de derde plaats belandde. Gastrijder Menno Kuus en Dennis de Groot werden vierde. Na Paulien Zwart/Jeroen den Boer (RTKL 2) eindigde hun teamgenoten Van der Sloot/Verschuur op de zesde stek.

RACE 01: HOEKZEMA/OUDSHOORN PAKKEN OVERWINNING IN 2-UURSRACE! Polesitter Ronald Morien kwam op zaterdag goed van zijn plek. Pim Hoekzema en Dennis de Groot wonnen direct een positie ten koste van Johan Kraan, die terugviel naar de vierde plaats. Na zeven ronden nam De Groot brutaal de leiding over. Elf ronden later was het de beurt aan Hoekzema die de eerste plaats veroverde ten koste van De Groot. Wanneer De Groot een aantal ronden later in de fout ging, viel de rijder van Match Racing terug naar P6. Achter Hoekzema was er een rondelang gevecht tussen Morien en Van der Sloot, die inmiddels was opgeklommen naar de derde stek. De rijdster van de Koninklijke Landmacht maakte in de 32e ronde als laatste van de favorieten haar pitstop en won daarmee een positie ten koste van Morien. Na 59 ronden kwam equipe Hoekzema/Oudshoorn als winnaar over de finish. Dit betekende hun eerste overwinning van het seizoen. Van der Sloot/Verschuur werden tweede, terwijl de laatste podiumplaats werd ingenomen door De Groot/Kuus.

RACE 02: EQUIPE DE GROOT/KUUS KLASSE APART IN TWEEDE RACE! De openingsronde op zondagmiddag bepaalde grotendeels het verdere wedstrijdverloop van de tweede race. Terwijl Hoekzema, Van der Sloot en De Groot snel uit de startblokken kwamen, raakten Ben Schilperoort, Ward Rosier en Boy van der Heijde op het rechte stuk betrokken bij een crash. Door de brokstukken op de baan, kwam na een ronde de safecar op de baan. De Groot kwam als eerste binnen voor de pitstop en gaf zijn stuurtje over aan Menno Kuus. De meeste deelnemers volgden het voorbeeld van de Match Racing 3-coureur. De vanaf de elfde positie gestarte Mark Kroes kwam als zesde naar binnen voor de wissel en droeg zijn stuurtje over aan Mathijs Bakker. In de vierde ronde werd de race weer hervat. Een ronde later ging Kuus aan de leiding. Bakker en Verschuur waren opgeklommen naar de tweede en derde plek. Kuus wist zijn voorsprong op de rest steeds verder uit te bouwen. In de slotfase van de race werd het nog spannend om de tweede positie, wanneer Verschuur Bakker wist te passeren. De remmen van de snelle dame waren echter versleten, waardoor ze haar positie niet meer kon verdedigen. Bakker nam de tweede positie van Verschuur weer over. Na 19 ronden kwam Kuus met een grote voorsprong als winnaar over de meet. De tweede plaats werd ingenomen door Bakker. Verschuur legde beslag op de derde plaats. Door de mechanische problemen aan de SEAT Ibiza TDI van equipe Morien/Duivenvoorde, verkleinden Van der Sloot en Verschuur hun achterstand op de leiders in het kampioenschap.