Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 6 augustus 2007

Mannen bedreigen en belemmeren agenten

Hengelo

Een 17-jarige en een 19-jarige Hengeloer zijn op maandag 6 augustus aangehouden nadat zij agenten bedreigden en belemmerden in hun werk.

Op maandag 6 augustus kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding dat er op een speelveldje aan de Elsbeekweg in Hengelo door jongeren een vuurtje gestookt werd en lawaai gemaakt werd. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die in een grote ton hout aan het verbranden waren. Toen de agenten hen vroegen naar hun legitimatie, reageerden de mannen opgefokt en liepen ze weg naar hun woning om hun legitimatie op te halen. Op een gegeven moment kwam een van de mannen woedend uit zijn woning lopen en schreeuwde dat de politie zijn tuin uit moest gaan. Van de andere man, die met legitimatie terug kwam, wilde een van de agenten een verklaring opnemen. Deze 19-jarige Hengeloer liep weg en werd meerdere malen door de politie gewaarschuwd te blijven staan voor het afleggen van een verklaring. Toen hij dit na meerdere waarschuwing niet deed werd hij door de agenten aangehouden. De andere persoon, een 17-jarige Hengeloer, wilde voorkomen dat de 19-jarige werd aangehouden en probeerde zijn vriend te ontzetten. De vriendin van de 19-jarige, een 19-jarige Hengelose, bemoeide zich ook met de aanhouding en liep met een stuk hout op de agenten af. Na enige tijd kon de politie, met behulp van meerdere ter plaatse gekomen agenten, de 17-jarige en 19-jarige Hengeloer aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verhoor opgesloten. (07-101904)

Automobilist met drank op over de kop

Ambt Delden

Een 24-jarige automobilist uit Goor is op zondag 5 augustus op de kruising Dieckertsweg / Zomerweg in Ambt Delden met zijn auto over de kop gegaan en in een sloot terecht gekomen. De bestuurder reed onder invloed.

Op zondag 5 augustus reed omstreeks 06.00 uur een 24-jarige automobilist uit Goor over de Dieckertsweg in Ambt Delden. Ter hoogte van de Zomerweg raakte de 24-jarige door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed de berm in. Hij sloeg met zijn auto over de kop en belandde in een sloot. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder al uit zijn auto geklommen. Omdat de agenten vermoedens hadden dat de bestuurder onder invloed was, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,54 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-101721)

Automobilist gewond bij aanrijding

Tilligte

Een 62-jarige automobilist uit Hengelo is op zondag 5 augustus op de Damweg in Tilligte gewond geraakt nadat hij met zijn auto in een sloot reed en tegen een boom tot stilstand kwam.

Op zondag 5 augustus omstreeks 06.00 uur reed een 62-jarige automobilist uit Hengelo over de Damweg in Tilligte komende uit de richting van de Hooimatenweg. Plotseling verloor de Hengeloer door onbekende oorzaak de macht over het stuur en raakte hij met zijn auto in een slip. De 62-jarige jarige reed vervolgens in een sloot en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (07-101720)

Dronken man loopt verkeerde woning binnen

Almelo

Een 65-jarige is op zondag 5 augustus een woning aan de Albert Verweystraat in Almelo binnengelopen. Hij was behoorlijk onder invloed van alcohol en had zich vergist in de woning.

Op zondag 5 augustus omstreeks 22.30 uur schrok een 23-jarige Almeloër hevig toen plotseling een vreemde man zijn woning binnen kwam lopen. De man, een 65-jarige Almeloër was behoorlijk onder invloed en had zich vergist in de woning. De politie hield de 65-jarige aan voor openbare dronkenschap en nam hem mee naar het bureau. Daar bleek dat de man nog een boete open had staan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake openbare dronkenschap. (07-101881)

Drietal aangehouden wegens diefstal kleding

Vriezenveen

De politie heeft op maandag 6 augustus aan het Westeinde in Vriezenveen twee mannen en een vrouw uit Polen aangehouden wegens diefstal van kleding.

Op maandag 6 augustus kreeg de politie om 02.30 uur een melding dat een aantal personen bij een kledingcontainer aan het Westeinde in Vriezenveen rond zou snuffelen. Ter plaatse trof de politie een Poolse bestelbus aan met daarin zakken kleding afkomstig uit de container. De politie tijd trof in een opengebroken kledingcontainer, verstopt onder een aantal zakken, een man aan. De man, een 17-jarige Pool, had een van de luiken van de container opengebroken om er zo gemakkelijk in te klimmen. In de bestelbus trof de politie een vrouw, een 18-jarige Poolse, slapend aan. Een derde persoon, een 21-jarige Pool, kwam vanuit een tuin over de parkeerplaats aanlopen. Het drietal werd aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze voor verhoor opgesloten. (07-101932)

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Holten

Een 34-jarige automobilist uit Rijssen is op maandag 6 augustus op de Rijssenseweg in Holten betrapt op het rijden onder invloed.

Op maandag 6 augustus controleerde de politie omstreeks 01.00 uur op de Rijssenseweg in Holten een 34-jarige automobilist. Omdat er vermoedens waren dat de bestuurder onder invloed reed werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,7 promille op de ademanalyse. De man bleek vaker onder invloed te rijden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-101912)

Slingerende snorfietser krijgt bekeuring

Nijverdal

Een 25-jarige bestuurder van een snorfiets uit Nijverdal is op maandag 6 augustus bekeurd nadat hij onder invloed, en slingerend reed op de Salomonstraat in Nijverdal.

Op maandag 6 augustus reed omstreeks 02.00 uur een surveillanceauto van de politie op de Salomonstraat in Nijverdal toen hen opeens een snorfietser slingerend en zonder licht tegemoet reed. Na de bestuurder, een 25-jarige Nijverdaller, gestopt te hebben bemerkten agenten dat de Nijverdaller onder invloed reed. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,98 promille op de ademanalyse. De 25-jarige kreeg een bekeuring voor het rijden zonder verlichting en tegen hem wordt proces-verbaal inzake het rijden onder invloed opgemaakt. (07-101921)

Man rijdt onder invloed op snorfiets

Haaksbergen

Een 68-jarige snorfietser uit Haaksbergen is op maandag 6 augustus aangehouden nadat hij onder invloed reed op de Spoelsterstraat in Haaksbergen.

Op maandag 6 augustus controleerde de politie omstreeks 01.30 uur op de Spoelsterstraat in Haaksbergen een 68-jarige snorfietser uit Haaksbergen. Omdat er vermoedens waren dat de man onder invloed reed werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 0,7 promille op de ademanalyse. Voor het rijden onder invloed werd tegen hem een bekeuring uitgeschreven. (07-101920)

Automobilist gewond bij aanrijding

Enschede

Een 35-jarige automobilist uit Enschede is op zondag 5 augustus gewond geraakt bij een aanrijding met een 45-jarige plaatsgenoot op de Hogelandsingel in Enschede.

Op zondag 5 augustus reed omstreeks 16.00 uur een 45-jarige automobilist uit Enschede op de Hogelandsingel in Enschede komende uit de richting van de Varviksingel. Toen hij op een gegeven moment linksaf de Molukkenstraat in wilde slaan verleende hij geen voorrang aan een uit tegenovergestelde richting rijdende 35-jarige automobilist uit Enschede. Er ontstond een aanrijding waarbij de 35-jarige gewond raakte. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden. De politie heeft de kentekenbewijzen van beide auto's ingenomen. (07-101822)

Automobilist rijdt tegen voorgangster

Enschede

Op de Oude Losserseweg in Enschede is op zondag 5 augustus een 40-jarige automobiliste uit Losser gewond geraakt toen hij door een personenauto, bestuurd door een 46-jarige automobilist uit Losser, van achter werd aangereden.

Op zondag 5 augustus omstreeks 11.00 uur reed een 46-jarige automobilist uit Losser over de Oude Losserseweg in Enschede komende uit de richting van Losser. Voor hem op diezelfde weg reed een 40-jarige automobiliste uit Losser. Toen de 40-jarige ter hoogte van de Lindermatenweg linksaf wilde slaan, bemerkte de 46-jarige dit niet op tijd en reed haar van achter aan. Er ontstond een aanrijding waarbij de 40-jarige gewond raakte en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht werd. (07-101767)

Drietal aangehouden na ruzie

Enschede

Aan de Spinnerstraat in Enschede heeft de politie op zondag 5 augustus drie mannen aangehouden na een ruzie.

Op zondag 5 augustus kreeg de politie omstreeks 06.30 uur een melding dat er een ruit zou zijn ingegooid van een woning aan de Spinnerstraat in Enschede. Ter plaatse spraken agenten de 39-jarige bewoonster. Omdat ter plaatse niet duidelijk werd wie de vernieling had gepleegd werd de bewoonster verwezen de volgende dag op het bureau aangifte van vernieling te doen.

Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie wederom een melding dat er aan de Spinnerstraat met stenen gegooid zou worden. Ter plaatse stelde de politie een kort onderzoek in en trof in diezelfde straat twee mannen aan die al het nodige bier gedronken hadden. Toen de agenten met deze mannen, een 49-jarige en een 36-jarige Enschedeër, in gesprek waren hoorden zij ineens geschreeuw in de straat. In een raamopening op de eerste verdieping van een woning zagen zij een man, een 39-jarige Enschedeër, staan die de 49-jarige Enschedeër, uitschold. Na het verzoek van de politie om zich rustig te houden, sprong de 39-jarige uit het raam op een afdakje en gooide een steen in de richting van de 49-jarige en een van de agenten. Zij konden de steen ternauwernood ontwijken door opzij te springen. Vervolgens sprong de 39-jarige van het afdakje af, rende in de richting van de 49-jarige, en kreeg met de mannen ruzie. Om verdere escalatie te voorkomen werden de drie mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De 39-jarige werd aangehouden ter zake poging mishandeling, bedreiging en belediging. De 36-jarige en 49-jarige werden aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Zij konden allen met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-101732)

053-4555588

---- --