Ingezonden persbericht


HBS Heren en Kampong Dames nieuwe Nederlands kampioenen Beach Hockey!

Dit weekend is in het Beachsport Stadion in Scheveningen het 4e Nederlands Kampioenschap Beach Hockey gespeeld. 80 teams speelden het gehele weekend op het zonovergoten strand van Scheveningen om de nationale titel in de wacht te slepen. In beide finales was het tot de laatste minuut onbeslist, waardoor het de spannendste ontknoping in de jonge geschiedenis van het Beach Hockey is.

Bij de Heren ging de finale tussen Leonidas (Team Leo) uit Rotterdam en HBS (Kraantje Lek) uit Bloemendaal. Al snel stond Leonidas met 3-0 voor, waardoor het leek alsof de winnaar al bekend was. Maar HBS kwam wonderbaarlijk terug tot 3-3 en in de slotsecondes van de wedstrijd maakten de Bloemendaalse heren het karwei af door met een hard schot de 4-3 te scoren.

De dames van Kampong hadden gistermiddag de kans om hun titel te prolongeren in de finale tegen de All Stars uit Rotterdam. De All Stars gaven zeer goed partij tegen de geoefende dames uit Utrecht. Bij het fluitsignaal was de stand dan ook 2-2. Bij deze stand wordt er verlengd en kan de Golden Goal de doorslag geven. En dat gebeurde ook na 2 minuten, Kampong kwam voor het goal en scoorde de 3-2. Waarmee ze opnieuw de titel naar Utrecht haalden.

Jeugdkampioenen
Niet alleen de senioren, maar ook de junioren gingen voor het eremetaal op het strand van Scheveningen. 25 jeugdteams streden om de eerste nationale jeugdtitel voor B en C teams. De jeugdige teams uit alle hoeken van Nederland lieten zien dat zij ook goed om kunnen gaan met het mulle zand. Bij de B jeugd gingen de jongens van HC Mill en de meiden van Best met de titel naar huis. Bij de C jeugd waren Zoetermeer jongens en Cartouche meiden de nieuwe kampioenen van 2007.

4e KNHB Beach Hockey Tour

Op basis van de 10 voorrondetoernooien van deze zomer hebben ruim 3.000 hockeyers mee gedaan aan het vierde Nederlands Kampioenschap Beach Hockey.

/////////////////////////EINDE PERSBERICHT////////////////////////////

Meer informatie:

Beach Hockey Nederland
Verspronckweg 63c
2023 BB Haarlem

Contactpersoon: Tessa de Bree
Telefoon: 023 - 5267345

Mobile: 06 - 11303318

Email: info@beachhockey.nl

Beach Hockey in Nederland

De KNHB Beach Hockey Tour is voor alle hockeyers boven de 17 jaar toegankelijk; heren (17+), dames (17+), Daarnaast is er een jeugdkampioenschap voor B en C jeugdteams (13 - 17 jaar). Voorrondes vinden plaats door het hele land. De winnaars van deze toernooien kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap in het Beachsport Stadion in Scheveningen op 5 augustus.

Beach Hockey wordt gespeeld met 5 tegen 5 (inclusief keepers) op een speelveld van 30 x 20 meter. De speeltijd is 2x 6 minuten. De regels zijn vrij simpel; er mag van alle afstanden gescoord worden, vrije slagen zijn direct en shoot, sticks en afhouden zijn in beperkte mate toegestaan. Er wordt gespeeld met een grotere, lichte bal en met de reguliere hockeysticks.

---- --