Gemeente Tilburg

6-8-2007
Verbouwing stadswinkel Noord door komst Loket Z Ook loket Z in Reeshof

In september 2007 krijgt Tilburg een zevende vestiging van Loket Z. Het loket komt in stadswinkel Noord aan de Brucknerlaan 20a. Met de komst van Loket Z zijn enkele kleine verbouwingen nodig. De werkzaamheden starten vandaag en duren de hele maand. De stadswinkel is tijdens de verbouwing gewoon open. Hoewel geprobeerd wordt de overlast tot een minimum te beperken, kunnen de werkzaamheden enige geluidsoverlast veroorzaken. De gemeente vraagt bezoekers begrip hiervoor.

Wethouder Gon Mevis (Dienstverlening): "Veel mensen uit Tilburg Noord hebben gevraagd om een loket in de wijk. En ook wijkraad Noord heeft zich hier hard voor gemaakt. Vooral ouderen, allochtonen en mensen met weinig inkomen willen hun problemen graag persoonlijk bespreken aan de balie. Straks kunnen we hen in de eigen wijk van dienst zijn." De vestiging van Loket Z in Noord kost 80.000,- per jaar.

Extra loket in Reeshof
Naast de al eerder voorziene loketten komt er ook een loket Z in de Reeshof. "Vorige maand heeft het college de begroting 2008 vastgesteld. Voor het extra loket Z hebben we in die begroting een bedrag van 290.000,- gereserveerd. Hiermee creëren we een dekkend netwerk van loketten in de stad", aldus wethouder Mevis. "De formule is succesvol, de huidige vestigingen die begin dit jaar zijn geopend worden druk bezocht. Elke week hebben de zes locaties van Loket Z samen zo'n 350 tot 400 klantcontacten." Loket Z in de Reeshof gaat naar verwachting begin 2008 open.

Loket Z
Wethouder Els Aarts (zorg en wmo): "Tilburgers kunnen bij Loket Z terecht voor vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning. Denk aan onderwerpen zoals bijzondere bijstand, rolstoelen, deeltaxi, hulp bij het huishouden, vrijwilligerswerk, activiteiten in de wijk en geschikte woningen voor mensen met beperkingen. Het uitbreiden van dienstverlening helpt veel mensen die anders moeilijk hun zorgpunten konden vinden."

Loket Z zit in de wijkcentra 't Sant, de Poorten, Spijkerbeemden en 't Middelpunt, in woonzorgcentrum de Eikelaar in Udenhout en in het wijkgebouw van Thebe Thuiszorg in Berkel-Enschot. Mensen die niet zo mobiel zijn, kunnen een huisbezoek aanvragen. Voor meer informatie kunnen burgers kijken op www.loketz.nl of tijdens kantooruren het centrale telefoonnummer bellen (0900 123 13 13). Op www.tilburg.nl staan de openingstijden van de stadswinkels en servicepunten. Via het digitaal loket op deze site kunnen burgers antwoord krijgen op meer dan duizend veelgestelde vragen. De gemeente is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via (013) 213 13 13.