Bureau Verkeershandhaving


Dronken automobilist rijdt gevel woonhuis in puin

6 augustus 2007

Een 26-jarige man uit Appingedam heeft zaterdagnacht in zijn woonplaats de gevel van een woning in puin gereden. Hij ging er in eerste instantie te voet vandoor, maar meldde zich later bij de politie. De man was onder invloed van alcohol.

Getuigen van het ongeval belden de politie. De brokstukken van de zwaar beschadigde woning lagen op straat en een paar meter verderop stond een auto bovenop een omgereden verkeerspaal.

Zoektocht
De ontdane omstanders vertelden de politie dat de bestuurder was weggelopen. Een zoektocht naar de man leverde niets op. Uiteindelijk meldde de man zich zelf bij de agenten. Omdat zij een sterke alcohollucht roken, namen zij de man een blaastest af. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Puinruimen
De verkeersongevallendienst deed onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Omdat het pand zwaar beschadigd was, werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Die verklaarde het pand onbewoonbaar, omdat de gevel op instorten stond. De gemeente zette de straat af zodat de brandweer puin kon ruimen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.