Politie Groningen

Maandag 6 augustus 2007

Provincie Groningen, 06-08-2007

Groningen: vrouw beroofd van handtas

Een 61-jarige vrouw uit Groningen is zondagochtend beroofd. De vrouw fietste over de Hereweg in haar woonplaats. Plotseling haalde een man haar in en griste haar handtas uit het fietsmandje. De man ging er op zijn fiets vandoor. Het gaat om een blanke man met een kaal hoofd en hij droeg donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond een 37-jarige Stadjer aangehouden. De man had zijn vrouw geslagen. Toen agenten bij de woning kwamen, zagen ze dat de man nog steeds geweld pleegde. De man is aangehouden en ingesloten. De vrouw is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen betrapt bij diefstal

De politie heeft zondagnacht aan de Gorechtkade in Groningen twee mannen aangehouden. De twee Stadjers, 29 en 31 jaar, werden op heterdaad betrapt toen zij een bouwterrein betraden. Getuigen waarschuwden de politie. Het tweetal werd aangehouden en ingesloten. In de auto van de mannen werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wagenborgen: vrouw gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Fam. Bronsweg met de Heemweg in Wagenborgen is zondagmiddag een 49-jarige automobiliste uit die plaats gewond geraakt. Ze zag op de kruising een 37-jarige automobilist uit Oude Pekela over het hoofd en gaf hem geen voorrang. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Grootegast: man onder invloed op trottoir

De politie heeft zondagnacht in de Hoofdstraat in Grootegast een 22-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zat op het trottoir toen agenten hem aanspraken. Hij bleek onder invloed van alcohol. Tijdens het gesprek reageerde de man op een vervelende manier en duwde een van de dienders. Daarop werd de Grootegaster meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: inbreker aangehouden tussen stellingen

De politie heeft zondagmorgen een 45-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van winkelinbraak. De politie kreeg die morgen een melding dat in een supermarkt aan de Gorecht-Oost in Hoogezand een inbraak plaatsvond. Toen agenten ter plaatse kwamen stonden enkele tassen met rookwaar klaar om mee te nemen. Na een zoektocht in de winkel, bleek dat de verdachte zich had verschanst tussen enkele stellingen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 410, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, Hoofddiep: aantal geregistreerde voertuigen: 405, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 277, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.