Deelgemeente Prins Alexander Rotterdam


ZomerSchool Zevenkamp 2007

Leren kan je het hele jaar op school. Maar ook buiten de school valt er heel veel te leren. Daarvoor hoef je geen verre reizen te maken. Dat is het uitgangspunt voor de ZomerSchool Zevenkamp 2007. De activiteiten vinden plaats van maandag 6 augustus tot en met donderdag 9 augustus van 9.30 tot 15.30 uur. Deze ZomerSchool is speciaal bedoeld voor kinderen in Zevenkamp van de groepen 6, 7 en 8, die in die week thuis zijn en met veel vakantieplezier ook nog iets willen opsteken.

Het programma gaat over kunst en cultuur en het ontstaan van de wijk Zevenkamp. Er wordt een schatkaart gemaakt, kano gevaren, gefietst door de polder en gefotografeerd. Op de laatste dag zetten de kinderen hun avonturen van die week op de website.

Kinderen in die leeftijdsgroep die in Zevenkamp wonen of naar school gaan kunnen zich nog opgeven. Zij kunnen de inschrijfformulieren ophalen bij Wijkcentrum de Oriënt, Kobehof 5, of opvragen via telefoon (010) 455 37 99 of per email, diana.siraa@buurtwerk-alexander.nl. Inschrijfformulieren staan ook op de website, www.zomerschoolzevenkamp.nl. Daar staat meer informatie over de activiteiten en de verdere organisatie. De kosten zijn in totaal ¤ 15,- per kind voor het hele programma, inclusief lunch.

De deelgemeente heeft de Stichting Buurtwerk Alexander gevraagd om bij wijze van proef de ZomerSchool deze vakantie te organiseren in de wijk Zevenkamp. In 2006 is een motie aangenomen van Groenlinks en ChristenUnie/SGP om te onderzoeken of dit kon worden georganiseerd. De scholen die meedoen zijn de Vliedberg, Ds. J.J. Buskesschool, de Waterlelie en Passe-Partout. Een paar enthousiaste docenten hebben zich aangemeld om de kinderen te begeleiden, samen met de mensen van Stichting Buurtwerk Alexander.