Ingezonden persbericht


Vliegend Spaghettimonster aan EO: schepping in drie dagen!

Hilversum, 3 augustus -- Enkele volgelingen van de Cultus van het ... Vliegend Spaghettimonster houden vanmiddag een mini-processie voor de EO-gebouwen in Hilversum. In hun rituele piratenkledij.

WAT: processie ter ere van het Vliegend Spaghettimonster
WAAR: Evangelische Omroep, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC Hilversum
WANNEER: samenkomst vrijdag 3 augustus, 12u; start processie 12.30u; einde processie rond 13.30u

Mark Van den Borre is volgeling van het Vliegend Spaghettimonster. Hij belicht de aanleiding voor de processie. "De EO-mensen hebben zielehulp nodig. Ze geloven dat de wereld in zes dagen is geschapen.Ook zou God volgens hen maar één dag hebben gerust. Dat blijkt duidelijk uit de controverse rond bijgeknipte BBC-dierendocumentaires. De EO mag dan terecht de evolutieleer verwerpen, hun scheppingsleer klopt niet!"

De volgelingen van het Vliegend Spaghettimonster - pastafari's worden ze ook genoemd- weten hoe de vork wél aan de steel zit. Het Vliegend Spaghettimonster heeft eerst een dag nagedacht. Dan heeft het drie dagen geschapen met Zijn Noedelige Aanhangsels. Tenslotte heeft het drie dagen gerust.

Pieter Verledens, pastafari: "Voor de mensen van de EO is die idee duidelijk nog nieuw. Erg jammer, als je bedenkt dat elke laatste drie dagen van de week voor pastafari's religieuze feestdagen - en dus vrije dagen - zijn. En van de biervulkanen en de stripperfabrieken in het hiernamaals weten ze bij de EO ook nog niet, nog maar gezwegen van de lossere normen en waarden!"

Willen de pastafari's de mensen van de EO dan bekeren? Mark Van den Borre: "Ja. We schrijden langs de EO om Hem te smeken om Zijn clementie. Eén aanraking van Zijn Noedelige Aanhangsels kan de EO-ers uit hun onwetendheid verlossen."

===========
CONTACT:

Mark Van den Borre
mark@pastafaris.org
+32 486 961726
http://pastafaris.org

OVER DE LEER VAN HET Vliegend Spaghettimonster:
http://venganza.org (Engels)
--
Mark Van den Borre
pastafari