NVM

NVM wil met deelname rtl 4-programma TV Makelaar woonconsument beter bedienen

Nieuwegein, 3.8.2007

Nieuwegein, 3 augustus 2007 - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stapt na tien seizoenen in het succesvolle woonprogramma `TV Makelaar' van RTL 4. Nederlands grootste makelaarsvereniging benadrukt in het programma de rol van de aankopend makelaar, die uitgebreid advies geeft bij de huizenjacht van de kandidaten. Afgelopen vrijdag werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door RTL Nederland-topman Fons van Westerloo en NVM-voorzitter Ger Hukker.

Dat NVM nu in het programma stapt, heeft alles te maken met de veranderende rol van de makelaar en de misvattingen die bestaan over de toegevoegde waarde die de makelaar de woonconsument kan bieden. Weinig consumenten weten bijvoorbeeld wat een eigen aankoopmakelaar hen kan bieden. Als de verkoop door een verkopend makelaar wordt verzorgd, maar zeker ook als de verkoper er voor kiest om de verkoop geheel of gedeeltelijk zelf aan te pakken. Ook weten consumenten geen duidelijk onderscheid te maken tussen de taken van een makelaar die voor de verkopende partij werkt en die van een makelaar die voor de kopende partij werkt.

In de lopende reclamecampagne wil de NVM deze en andere misverstanden uit de wereld helpen en de consument meer inzicht bieden in de onafhankelijkheid, expertise en toegevoegde waarde van een NVM-makelaar. De NVM is op dit moment ook bezig om de kwaliteitseisen, waaraan makelaars moeten voldoen, duidelijker over te brengen op het publiek.

Kwaliteit
Roeland Kimman, communicatiemanager van de NVM, vindt het een eer om aan TV Makelaar mee te werken. "Het programma loopt al tien seizoenen en behoort tot de 20 best bekeken programma's op de Nederlandse televisie", zegt hij. "We hopen door onze inbreng de kwaliteit en het informatiegehalte van de TV Makelaar verder te verbeteren en daarmee de woonconsument nog beter te kunnen bedienen. Er is bijvoorbeeld weinig bekend bij consumenten wat een aankoopmakelaar voor hen kan betekenen. Wij streven als grootste makelaarsvereniging naar maximale openheid en duidelijkheid voor de consument en naar de hoge kwaliteit die je van een keurmerk als NVM mag verwachten. Het is de uitdaging voor RTL Nederland en programmamaker Endemol om deze rol en de toegevoegde waarde van de makelaar nog beter neer te zetten in TV Makelaar."

RTL Nederland-directeur Fons van Westerloo is verheugd over de nieuwe samenwerking met NVM. "Ik verwacht dat het programma TV Makelaar door de inbreng en expertise van NVM beter wordt en nog beter zal scoren bij de kijker."

De NVM zal haar leden die in TV Makelaar optreden met goede raad en daad ondersteunen. Ook gaat de NVM over interessante cases meedenken met de programmamakers. De makelaarsvereniging zal het programma verder ondersteunen met informatie op internet.

Uitzending: RTL 4, elke dinsdag vanaf 30 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur. Presentatie: Froukje de Both en Sybrand Niessen.

Gelijktijdig met dit persbericht heeft RTL Nederland een eigen persbericht over de TV Makelaar naar de media verzonden.

Fons van Westerloo en NVM-voorzitter Ger Hukker sluiten de overeenkomst voor de samenwerking.

Noot voor de redactie/