Gemeente Delfzijl
PERSBERICHTEN 3 AUGUSTUS

Begraafplaats "Maarhof" krijgt crematorium
Het nieuwe begraafpark "Maarhof" in Delfzijl krijgt een crematorium. Het college van B&W heeft besloten in principe planologische medewerking te verlenen. Uitvaartzorg Het Noorden heeft op verzoek van de gemeente een financieel haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Hieruit blijkt dat een tweede crematorium - naast die in Appingedam - in deze regio noodzakelijk is.

Ruim 200 asielzoekers in Delfzijl vallen onder generaal pardon
In Delfzijl komen ruim 200 mensen in aanmerking voor de Generaal Pardon-regeling. Hiervan komen er 200 uit het AZC. Daarnaast gaat het om 27 illegalen die inde gemeente Delfzijl verbleven. Mogelijk dat zich de komende weken nog meer mensen melden.

Bijdrage aan Stichting Gerepatrieerde Indische Nederlanders
Het college van B & W verstrekt een eenmalige bijdrage van 1000 euro aan de Stichting Gerepatrieerde Indische Nederlanders in Delfzijl. De stichting wordt in eerste instantie opgericht om in 2008 een grote reünie te organiseren ter gelegenheid van het feit dat veel Indische Nederlanders in 1958 na vele omzwervingen hun eerste woning in Delfzijl kregen aangeboden.

Hoofdweg Holwierde krijgt meer dorpskarakter
De gemeente Delfzijl gaat de Hoofdweg in Holwierde herinrichten. De weg wordt smaller gemaakt en er worden op diverse plaatsen parkeerplaatsen aangelegd. Verder wordt de verlichting vervangen en wordt de weg grotendeels een 30 km-zone. De weg krijgt hierdoor meer een dorpskarakter. In september wordt gestart met de werkzaamheden en voor het einde van het jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Inwoners welkom op Europese slotconferentie Revithar
Op 9, 10 en 11 oktober organiseert de Gemeente Delfzijl een slotconferentie van het Europese project RevitHar in Delfzijl. RevitHar staat voor de revitalisering van kleine en middelgrote havensteden gelegen aan de Noordzee. Delfzijl werkt hierin nauw samen met 3 partners: Aberdeenhire Council (UK), Stadt Brake (D) en Stadt Nordenham (D). Daarnaast steunden nog een 20-tal steden gelegen aan de Noordzee het RevitHar project.

Nieuwe benadering beheer vaarrecreatie Waddenzee
De gemeente Delfzijl wil af van de regulatie van de vaarrecreatie op de Waddenzee op basis van de zogenaamde maximale ligplaatsbenadering. Daarbij is voor het totaal van de Waddenzee en in feite ook per jachthaven een maximaal aantal ligplaatsen vastgesteld. Deze benadering is niet van invloed op het gedrag van de recreatievaarder. De gemeente wil daarom ook graag een kwalitatieve benadering die ingaat op o.a. gedragscodes. Deze kwalitatieve benadering staat in een concept overeenkomst waarmee het college in hoofdlijnen mee akkoord gaat.

Nieuwe impuls voor integratie en leefbaarheid
Op advies van de Etnische Raad en diverse bewonersorganisaties gaat de gemeente Delfzijl het thema integratie structureel aandacht geven in het kader van haar Lokaal Sociaal Beleid. Dat wil zeggen via een wijk- en gebiedsgerichte aanpak in directe samenwerking met bewoners in de wijken. Daarnaast zullen de festiviteiten op Koninginnedag worden uitgebreid met een interculturele markt met demonstraties van muziek en dans.

Klimaatgids voor inwoners
De gemeente gaat in het kader van de doelstelling Energie Prestatie Adviezen (EPA) voor bestaande woningen in haar klimaatuitvoeringsprogramma, aan het eind van dit jaar of mogelijk begin volgend jaar een klimaatgids verspreiden van de Stichting Natuur en Milieu.

Voor de volledige persberichten klikt u hier:
Zie het origineel
origineel