Politie Hollands Midden

Datum: 3 augustus 2007

Voorschoten Wijziging openingstijden politiebureau De openingstijden van het bureau Voorschoten wijzigen. Omdat de contactmogelijkheden met de politie uitgebreid zijn hoeven politiebureaus niet meer onnodig bemenst te worden, maar blijft het serviceniveau gelijk.

Wijzigingen Het politiebureau in Voorschoten aan de Zwaluwweg 4 is vanaf 13 augustus geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het politiebureau gaat een uur eerder dicht (i.p.v. 18.00 tot 17.00 uur) en ook de openingstelling op vrijdagavond verdwijnt.

Het team heeft gedurende een aantal maanden bijgehouden hoeveel inwoners er gebruik maakten van deze uren. Op een enkele na, bleken agenten voor niets aan het bureau gebonden te zijn. Met de nieuwe openingstijden kunnen deze uren effectiever ingezet worden. Zij kunnen bijvoorbeeld vaker de straat op om gericht toezicht te houden.

Uitgebreide contactmogelijkheden politie Inwoners zijn niet meer afhankelijk van de openstelling van een politiebureau voor het contact met de politie. Zeker wanneer het gaat om het doen van aangifte zijn er tal van mogelijkheden: aangifte op afspraak, via internet of telefonisch via 0900-8844.

Aangifte op afspraak Sinds 1 juni 2007 is het mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte met het politiebureau naar keuze. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op het gewenste moment waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de aangever en de politie.

Aangifte via internet of telefonisch Aangifte doen kan tegenwoordig eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om de zogenaamde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

Telefonisch aangifte doen kan door te bellen naar 0900-8844. Het gaat om dezelfde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader. De receptioniste van 0900-8844 kan de aangifte voor u opnemen.

Overige contactmogelijkheden Buiten de openingstijden van bureau Voorschoten kunnen inwoners elke dag van de week tussen 08.00 en 22.00 uur en in het weekend tussen 09.00 en 22.00 uur terecht op het politiebureau van Leiden Midden aan de Langegracht.

Voor vragen aan de politie kunt u bellen naar 0900-8844 of uw vraag mailen naar info@hollands-midden.politie.nl. Via 0900-8844 kunt u ook in contact komen met u wijkagent. Arie Rozenboom en Theo Meppelink zijn de wijkagenten van Voorschoten.

--- noot voor de redactie/